web analytics
Fotbal intern

Marquez ia titlul mondial! Întrebarea e: îl ia cu stil?

Nu mai există dubii, Marc Marquez este campion mondial în MotoGP și anul ăsta, nu are cum să mai piardă titlul care îl duce într-o companie de invidiat, cu Giacomo Agostini, Valentino Rossi și Mick Doohan, adică cei care au câștigat cel puțin cinci titluri mondiale la clasa a mai tare. Întrebarea este acum dacă Marc Marquez va face asta cu stil sau dacă va merge pe burtă, fără să riște prea tare, doar pentru a se vedea cu trofeu-n traistă.

E destul de simplu, el are un număr suficient de mare de puncte avans față de Dovizioso pentru a nu fi nevoit să mai câștige curse până la final. De fapt, poate doar să se asigure că ia niște puncte, acolo, o mână, iar titlul va fi al lui. Însă pentru un viitor reper al MotoGP-ului, pretențiile sunt mari. Iar un titlu luat în stil mare, cu o victorie la Motegi, ar cântări mult în decizia de împărțire a capitalului de simpatie care va rămâne, după plecarea lui Rossi, cu kilele la liber. Oamenii care privesc MotoGP și care, ne place sau nu, fac ca acest sport să existe la nivelul ăsta de popularitate, nu vor iubi niciodată un Lorenzo așa cum au iubit un Rossi. Lorenzo, un pilot extraordinar, un om pe care probabil toți l-am alege ca primă variantă dacă ne-am face mâine echipă, nu are niciun fel de priză la public, iar asta îl va costa locul în memoria oamenilor, în istorie.

În cazul lui Marquez, lucrurile nu sunt așa de rele. Dar sunt. Pentru că pe cât de bine plecase puștiul, pe atât de rău a sfeclit-o în ciondănelile cu Rossi. Iar drumul său către istorie, către măreție, se poate duce într-un gri extraordinar dacă nu câștigă ce a pierdut la capitolul popularitate. Sigur, va avea CV, dar atât.

Mă rog, am deschis subiectul ăsta pentru că îmi doresc, dacă tot e să câștige, ca Marquez să lupte pentru victorie mâine dimineață. Deși pleacă din linia a doua, deși n-a avut cel mai bun weekend până acum la Motegi, un campion mondial de o asemenea anvergură nu are voie să meargă la ciupeală, cu un ochi la Dovi și unul la clasament. Nu are voie să adune puncte pentru că, dacă face asta, pe mine m-a pierdut pe viitor. Și sunt convins că nu doar pe mine.

Așadar, ia Marquez cu stil titlul ăsta? Câștigă mâine dimineață? Nu uitați, MotoGP e în Japonia, deci orele sunt anapoda. Avem cursa Moto3 duminică dimineață, de la 05:00. Apoi, de la 06:20 începe cursa Moto2, iar MotoGP vine pe ecranele Eurosport de la ora 08:00.

2 comentarii

  • Din păcate pentru el, MM, a vrut sa ia din felia Maestrului și s-a ales cu efectul pe dos prin prostiile pe care le-a făcut.
    Cum ai spus și tu, mâine are o șansă să recupereze ceva la simpatie 🙂
    Sper sa fie o cursa frumoasa și sa merite trezitul la oră de muncă, duminica.

  • Nu inteleg logica:a cui simpatie a pierdul Marquez dupa ce i-a dat peste nas lui Rossi? Ca nu cred ca inainte de episoadele alea acei suporteri il simpatizau sau l-ar fi simpatizat vreodata pe iberic.Cu siguranta insa a castigat simpatia celor care nu-l inghiteau pe italian. Se schimba generatiile domnule, Rossi se pensioneaza, suporterii lui au doua variante:sa se orienteze catre altcineva sau sa se pensioneze si ei odata cu idolul lor.Si Marquez a demonstrat ca e MARE , posibil mai mare chiar decat “doctorul”.Viitorul ne va spune!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.