web analytics
Motorsport

Marc Marquez nu e om. Să-l taie cineva

Serios, am dubii. Să-i dea cineva o înțepătură în deget, pariu că nu curge sânge. Sau poate curge ceva, dar nu e roșu. Înțeleg, nene. Înțeleg că ești cel mai rapid, înțeleg că ai reușit să salvezi la limită vreo 30 de căzături în acest sezon, toate prin recuperări miraculoase când motocicleta părea deja plecată spre parapeți.

Bă, dar ce s-a întâmplat azi în Q2-ul de la Valencia nu poate fi explicat. Să înțelegeți. A ieșit în calificări, da? A făcut primul tur, ăla de ”încălzire”, apoi a căzut tare în turul în care își începuse lupta pentru timp. Și-a dislocat umărul, mergea de parcă era Quasimodo prins la furat. L-au luat repede cu scuterul, l-au dus în motorhome și i-au pus umărul la loc, iar după vreo 3 minute era din nou pe circuit.

Și nu doar că era pe acolo, a fost foarte aproape de timpul de pole position, timp obținut de Maverick Vinales. Cam la 0.130 secunde de aproape. 🙂

Cum? Forțele care intervin asupra piloților din MotoGP sunt departe de tot ce vă puteți imagina. Frânări violente, accelerări bruște, viraje de 200+ km/h în care corpul e complet ieșit în interior și atinge asfaltul. Ei bine, în condiții normale e un exercițiu fizic foarte greu. Dar cum naiba să faci toate astea cu umărul abia dislocat? Serios, cum?

Se pare că mâine va ploua, lucru ce va face foarte, foarte interesante cursele. Toate vor fi în direct pe Eurosport după cum urmează: Moto3 de la 12:00, Moto2 de la 13:20 și MotoGP de la 15:00.

2 comentarii

  • Cum poti sa te uiti pe Eurosport 1 Romania la calitatea aia mizerabila a transmisiei ? Stiai ca suntem singura tara din Europa unde avem transmise Moto GP si Premier League numai in SD ? La Premier League meciurile de duminica care sunt pe Telekom Sport sunt in HD. Eurosport 1 Romania este un canal produs in full HD, la fel si feed-urile cu evenimentele live care le preaiau de pe satelit sunt in full HD si noua la telespectatorii din Romania ni le dau la calitate de caseta VHS. Presupun ca ai si tu un TV de minim 40″ si inainte urmareai Moto GP pe Digisport in HD . Plus ca meciurile jucatoarelor din Romania de multe ori la turneele de mare slem cand sunt transmise numai pe Eurosport 1 Romania ne sunt servite numai in SD ca la saraci. Mi se pare ca Eurosport s-a zgarcit la tarate dupa ce a dat banii pe Premier League si Moto GP. Mi se pare discriminator si batjocoritor comportamentul celor de la Eurosport fata de telespectatorii din Romania. Sa dea Dumnezeu sa nu mai ia drepturile pentru niciuna dintre aceste competii daca continua batjocura asta. Noroc ca am abonament la o platforma pay tv din alta tara ca sa pot urmari si eu la calitate decenta Premier League si Moto GP, dar mai ales Premier League. Nu am vazut o cursa de Moto GP pe Eurosport Romania de cand au luat drepturile si meciuri de Premier League de peste doi ani de zile, sa se uite cine vrea la milogii aia de la Eurosport.

  • MM e un fel de Messi al motociclismului.Totul pleaca de la faptul ca are talent cu carul, e baiat serios si iubeste ceea ce face!Ordinea calitatilor poate fi oricare!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.