web analytics
Motorsport

Marc Marquez e în alt sport. Și un accident dur din cauza lui Lorenzo

Discuții despre circuitul reasfaltat, despre temperaturile ridicate, despre alegeri de gume, despre sfântul duc și ph-ul apei. Degeaba, n-ai ce să îi faci lui Marc Marquez în clipa de față. E în alt sport față de restul, în altă ligă, nu se compară, oricât de puțin aș vrea să recunosc lucrul ăsta.

Cursa a fost a lui de la început până la final, chiar dacă l-a depășit pe Lorenzo spre jumătatea cursei. N-a avut nicio dificultate reală, a stat în spate până când a văzut că Lorenzo îl ține puternic în loc, apoi a depășit ușor. Singura emoție pentru Marquez a fost pe final, atunci când a derapat puternic cu roata spate și era să cadă. Comentatorii n-au sesizat, însă mie mi s-a părut că a derapat pentru că pe asfalt era pietriș trimis de Luthi, cel care căzuse în acel viraj.

Deci cam așa e cu Marquez, trebuie să se întâmple minuni importante ca să piardă acest titlu mondial, deși știu că e iresponsabil de devreme de spus asta. Dar cum Yamaha nu-și mai revine și își îngroapă piloții de uzină, cum Ducati trebuie să tragă ireal de tare ca să fie mereu sus, cum Suzuki n-are piloți constanți și nici marfă de top, nu văd cine să îi conteste supremația lui Marquez.

Și pentru că am motive serioase pentru care nu înțeleg ce face Lorenzo de un sezon încoace, finalul mi-a demonstrat că am dreptate. Pe final, Lorenzo iese larg, e depășit de Dovi, apoi intră la loc pe trasă prea violent și îl atinge pe Pedrosa, apoi pe Dovi și toți cad. Abandon toți trei! Dovi n-a greșit, el a frânat târziu și a iesit larg, nu a incomodat pe nimeni. În mod normal, Lorenzo trebuia să își țină trasa, nu să strângă așa brusc la Pedrosa. În fine…

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.