web analytics
Fotbal intern

Maradone cu banii la FRF?

Am văzut o emisiune bună de tot la Sport.ro, aseară, cu Ioana Cosma în rolul moderatorului și cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, în rolul invitatului. Oficialul a avut o prestație care mi-a amintit de Leonard Doroftei. În meciul cu Arturo Gatti. Nu intrăm în detalii, lăsăm rușinea să fie acoperită de grația timpului, însă vreau să mă opresc asupra subiectului său preferat. Aproape la fiecare întrebare ce i-a fost pusă, președintele Burleanu răspundea ducând subiectul în zona banilor. Că a adus FRF pe plus, că a făcut economii la medicamente, că a adus milioane din sponsori, că a adus sute de mii de euro de la FIFA și UEFA. El știe, că a studiat chestiile astea, că discursul ăsta dă bine la prostime. Doar că noi nu suntem proștii care îl votează, așa că ne permitem niște întrebări.

Cui îi pasă, domnule Burleanu, că ai adus Federația pe ”pierderi aproape de zero”? Cu ce ajută asta oamenii din fotbal? Cluburile, președinții, șoferii de autocar, pe oricine din lumea asta? Cum servește pretinsa bunăstare financiară a federației lumea fotbalului dacă:

  • voi faceți un cantonament obscen în care se fac deconturi nerușinate. Un sfert de milion de euro pentru ca echipa națională să stea în Antalya, acolo unde Steaua + Dinamo dau împreună un sfert din suma asta?
  • nu reușești să organizezi, pe bani chiar, o serie de meciuri amicale puternice înainte de Euro. Cui îi pasă de Spania venită cu rezervele? Cum să joci cu Congo și cu Ucraina cu scurt timp înainte de Euro?
  • nu dai bani pentru a organiza un cantonament pre-Euro ireproșabil. Ai vândut drepturilor unora care te trimiteau să joci cu Congo pe un maidan. V-ați repliat pe ultima sută și ne-ați scăpat de rușine.
  • nu ajuți cu nimic familia unui fotbalist mort pe teren. Sigur, e competiția LPF, bla, bla, bla. Hai să fim serioși, să lăsăm citatul din regulamente și plictiseala pe care ați ridicat-o la rang de artă.
  • singura modalitate prin care ajuți familiile victimelor Colectiv – tragedie de pe urma căreia te-ai hrănit cu popularitate, vezi numele victimelor pe tricouri la amicalul cu Italia – este să donezi banii microbiștilor care cumpără tricouri. Ați donat 22.000 de euro, adică nimic. 4000 de la microbiști și 18.000 de la jucătorii naționalei.

Deci? Ce faceți cu banii ăia mulți? Că prime am văzut că nu dați jucătorilor. Sau nu cât voiau ei, ai negociat cu Marica până la ultimul cent. Facem maradone? 🙂

burleanu-2

3 comentarii

  • Sincer, toata lumea trage din toate pozitiile in Burleanu. Asta dupa ce erau cu totii pregatiti pentru o conducere Gica Popescu plus Hagi. Ghinion!

    • Asta e racolat de servicii, decorarea data de Basescu la 25 de ani indica clar acest lucru.

  • Am incercat si eu sa ma uit aseara la emisiune, dar doamna aia batrana ma oripileaza si n-am rezistat. Nici machiajul nu mai e ce-a fost la MediaPro…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.