web analytics
Diverse

Cum te manipulează televiziunile fără să îți dai seama

Vine iarna și începe distracția la TV, acolo unde se petrece un exemplu grotesc de manipulare a populației pentru beneficiul financiar al unor nenorociți. E vorba despre reportajele care anunță blocarea drumurilor spre stațiunile care pot reprezenta o alternativă pentru mizeria de Valea Prahovei.

Concret, că am văzut un exemplu acum vreo 2 săptămâni: ningea la Rânca rău de tot, zăpada s-a depus în strat înalt, însă drumul era practicabil. Cu toate astea, la Digi24 aflam că ”drumul între Novaci și Rânca este blocat de căderi masive de zăpadă, circulația este interzisă”. Doar că nu era așa, drumul era curat și circulația era permisă, că doar aveam un prieten care urcase la Rânca fără probleme.

De ce se întâmplă astea? Pentru că sunt foarte mulți grei care au interesul ca poporul tâmpit să se ducă la munte doar pe Valea Prahovei, acolo unde au pensiuni și hoteluri cei mai mulți dintre nenorociții care au jupuit țara asta. Și cum te poți asigura de lucrul ăsta? Păi vorbești cu prietenii tăi de la TV să anunțe că la Rânca nu se poate urca pentru ca toți cei care plănuiau să meargă acolo la ski să se reorienteze către cel mai apropiat loc, de exemplu Predeal. După știrea cu drumurile blocate la Rânca bagi eventual și un colaj de imagini cu bucuria de pe pârtia Clăbucet, cu vinul fiert, cu prețurile mici la telescaun și cu prostituatele care aleargă dezbracate împărțind handjoburi în stânga și-n dreapta. Și gata, ți-ai asigurat turiști!

Rânca, iarna. Foto: Mihai Birău

Rânca, iarna. Foto: Mihai Birău

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.