web analytics
Fotbal intern

Manchester City – Steaua, returul. Calificarea e pierdută, dar ce a scos bun întâlnirea asta?

Returul playoff-ului dintre Manchester City și Steaua este un meci de vacanță. Calificarea în grupele Ligii Campionilor este deja jucată, nu există miracol în lumea asta care să permită românilor să întoarcă acel 0-5 din tur, asta presupunând că se mai gândește măcar o persoană la așa ceva. Totuși, în condițiile actuale, dubla asta cu englezii a fost extrem de folositoare. Atât pentru Steaua, cât și pentru fotbalul românesc sau pentru suporterii fotbalului românesc. De ce? Păi:

  • e trezirea la realitate în condițiile în care noi visăm tare mult. Mai întâi EURO 2016, acum situația echipelor românești din cupele europene, toate ne-au arătat cum suntem de fapt. Unde suntem, de fapt. Știți că în timp ce noi șobolănim pe aici bulgarii au din nou echipă în grupele Ligii Campionilor, da?
  • pentru club e excelent. Au adunat o avere din banii de bilete la tur, vor lua 2,1 milioane de euro de la UEFA pentru playoff. Asta la prima mână. Urmează alte 2,4 milioane de euro pentru participarea în grupele competiției, acolo unde sunt posibile alte premii în funcție de performanțe. Evident, banii pot fi mai mulți în funcție de adversari, un nume mare mai poate aduce peste un milion de euro din bilete.
  • vedetele au avut expunere la cel mai înalt nivel. Și prin vedete mă refer doar la Stanciu, iar prin expunere mă refer la faptul că nu-i lucru puțin ca Pep Guardiola să te laude în mod special în două conferințe consecutive. Ambalajul contează extraordinar de mult în ziua de azi, e 30% din prețul jucătorului.
  • sunt fotbaliști români care capătă încredere după așa ceva. Când ai jucat lângă trăgaciul fetei lui Maradona, când te-ai contrat cu Silva sau cu De Bruyne altfel tratezi meciurile intern. E vorba despre ”experiența” aia despre care vorbesc toți antrenorii, experiența europeană.
  • tot bun e și mesajul pe care Becali ar trebui să-l priceapă. Că fără galerii vor tot primi țepe și vor fi ironizați pentru că au suporteri mulți, dar predispuși ridiculizării. Că fără galerii vor avea 240 de spectatori cu echipele mici din Liga 1 și că fără galerii va avea un dezavantaj uriaș în derby.
  • bun a fost și ”Doar Dinamo București” ăla din tur în ciuda a ceea ce inutilul nr. 1 al fotbalului românesc crede despre asta
foto: Steaua / Facebook

foto: Steaua / Facebook

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.