web analytics
Fotbal intern

Mai fă două cruci, Vintilă! Poate merge

Înfiorătoare pauza de iarnă. Se vede că fotbaliștii vin după mici vacanțe și după o perioadă lungă fără meciuri cu încărcătură. A fost, pe alocuri, o coleție de gafe, de lufturi, de pase greșite, de bâlbe, cum nu te-ai fi așteptat de la două echipe care luptă pentru titlul de campioană în Liga 1. CFR Cluj a fost, previzibil, mai solidă, mai valoroasă, lucru oferit și de faptul că are un lot cu experiență. Iar lumea a început să neglijeze avantajul ăsta într-un fotbal în care întinerirea e urmărită cu orice preț, chiar dacă e făcută fără cap. Pentru că la FCSB asta se întâmplă, e o întinerire forțată, fără cap, cu unicul scop de a lovi cu unul dintre cei scoși pe tarabă.

Dintre toți copiii umflați de-a lungul timpului de Gigi Becali, nimeni n-a avut parte de atât de multă publicitate mincinoasă ca Olimpiu Moruțan. Nici Mihai Onicaș n-a fost un eșec mai mare decât o să fie fosta rezervă de la FC Botoșani. Sunt, în continuare, absolut șocat de complicitatea lumii fotbalului românesc la menținerea statutului de ”talent” în dreptul lui Moruțan. Într-o lume normală, cinstită, el era un jucător onest de liga a doua, undeva la evitarea retrogradării. Moruțan nu poate să fie în aceeași propoziție cu Man sau cu Coman, ultimii fiind fotbaliști pe lângă el.

Așa e, Florinel Coman e cel mai valoros copil din Liga 1 în clipa de față. Se vede asta, la fel de bine cum se vede că orice insinuare a faptului că ar putea juca într-un campionat de top din Europa e amuzantă. Calitățile lui tehnice nu sunt suficiente, nu poți pierde 1 din 2 dueluri corp la corp, nu poți renunța să mai alergi pentru că simți tu că n-ai ajunge înaintea adversarului. Și, mai ales pentru că înțeleg că e băiat deștept, destupat, nu pricep de ce nu pricepe că trebuie să lucreze la treburile astea pentru a prinde un transfer. Realist acum, anticipez că valoarea maximă la care poate ajunge Florinel Coman i-ar permite să joace undeva în zona a doua a clasamentului din Germania, poate în primele din Austria, mijlocul clasamentului în Franța sau liga a doua din Spania. În Anglia nu ar putea juca nici în campionatul U23. Și spun asta fiind un admirator al lui Coman pe vremea când apărea în fotbal și promitea multe.

CFR Cluj ar putea să câștige ușor campionatul ăsta. Nu știu despre viitorul sezon, că vor fi nevoiți să schimbe multe linii, unii vor ieși la pensie, alții nu vor mai putea păstra nivelul. Dar pe ăsta îl poate câștiga. La ei tinerii care vin să ajute la respectarea regulii U21 sunt o reală problemă. Costache, de exemplu, e îngrozitor de slab, e o problemă care nu poate fi remediată. Sunt curios cum va intra Chipciu și dacă Țucudean mai e la fel ca înainte de pauză. Dacă cei doi numiți anterior vor fi într-o formă cât de cât decentă, CFR Cluj nu prea are cum să piardă titlul. Dacă.

Bine, cum să speri la titlu când tu joci, în 2020, cu Crețu, mânciacas!?! Crețu, bă, băiatule! Imaginea neputinței, omul care face din Bănel Nicoliță un adevărat Neymar. Când îl văd așa cocoșat, cu privirea în pământ, cu alergarea aia ușoară cu mâinile strânse pe lângă corp, agitat, precipitat, zăpăcit. Ce să speri de la fotbal, de la viață, când tu știi că îl ai în echipă pe Crețu? Nu vreau să îl jignesc pe băiat, și-a speculat puținele calități și a reușit în fotbal, dar e incredibil de limitat, el nu are voie să joace în prima ligă într-un fotbal cât de cât ok.

Dragoș Nedelcu, dacă e băiat deștept, face 5 milioane de euro într-un an. Știți cum? Profită de faptul că a ajuns cea mai mare ruină de fotbalist din România, de departe. Angajează cea mai mare firmă de avocatură, cu cei mai șmecheri avocați, și îl dă în judecată pe Gigi Becali pentru teroare psihică. I-a nenorocit cariera, l-a criticat până când l-a redus la nimic. Pentru că Nedelcu, în februarie 2020, este nimic în fotbal. FCSB merge mai bine în zece oameni decât cu el. E îngrozitor de prost, mă gândesc serios și nu reușesc să îmi amintesc o nenorocire mai mare decât e el pe terenul de fotbal. Și nu doar la FCSB, în tot fotbalul românesc de vreo 25 de ani încoace. Îi doresc tot binele din lume, îi doresc să își revină, dar asta îi e starea acum, din păcate.

Mă bucur de data asta pentru Dan Bursuc Petrescu. Bine, nu mă bucur pentru el cât mă bucur că a luat omor Vintilă. Acest antrenor cu halucinații care a ajuns să aibă o aroganță incredibilă după ce a obținut câteva victorii, el fiind doar un simplu preparator fizic și executant al dorințelor patronului său. Îți dai seama când un antrenor e mort în cadă după discurs și după numărul de cruci aplicate în timpul meciului.

Băi, oameni! Gnohere nu e gras, are obezitate morbidă. Nu doar că n-are fizic de fotbalist, băiatul ăla trebuie tras pe dreapta de doctori, el e foarte gras și pentru un pensionar. Wow!

Ah, și PAOK tocmai a luat bătaie de la Panathinaikos. Csf…

Kevin Boli (D), de la CFR Cluj, lupta pentru balon cu Olimpiu Morutan (S), de la FCSB, in timpul meciului de fotbal din etapa a XXIII-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, duminica, 2 februarie 2020. FLAVIU BUBOI/ MEDIAFAX FOTO

[instagram-feed]

Un comentariu

  • Nu-i nimic mai frumos într-un weekend cu etapă decât să vezi pe flashscore că societatea comercială a pușcăriașului albanez, SC FC. Fcsb SA, pierde fără drept de apel.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.