web analytics
Fotbal intern

Logică românească: Stanciu e slab și nu face 10 mil. € pentru că a ratat un penalty

Eu cred că fac o mare greșeală atunci când nu șterg fără drept de apel inepțiile ce-mi sunt postat de cititori pe blog sau pe facebook atunci când scriu ceva nou. Fac o greșeală și mai mare că aleg să explic, să argumentez, în loc să dau report as spam fiecărui gibon care crede că mă poate înjura ”la mine acasă”. După meciul cu Muntenegru, supărați că am remarcat că Filip Stelu a făcut o nouă partidă execrabilă, mulți trepăduși au sărit de cur în sus cu Stanciu. Că de ce nu zic și de Stanciu?

E ca în cazul suporterului omorât de un descreierat. Trebuie să aibă legătură cu Steaua, altfel nu își văd justificate viețile. Ce treabă are Stanciu cu jocul lui Filip? Și de ce aș fi zis de Stanciu că a fost slab, doar nu-s octogenar trimis de ziar la Cluj să dau note aiurea în tramvai fotbaliștilor? Stanciu a avut un joc mhm, cred că asta îl descrie cel mai bine. Situația în cazul lui nu a fost deloc, dar deloc proastă așa cum a fost la alții. Asta pentru că:

1. În primele minute dă o pasă excelentă prin care îl lasă singur cu portarul pe Florin Andone, însă atacantul ratează dezamăgitor.
2. Trece printre trei fundași excelent, apoi pasează cu noroc la Adi Popa pentru golul României
3. Dacă transforma lovitura de la 11 metri era erou și octogenarii îi dădeau nota 9

Argumentul cum că Anderlecht și-a luat țeapă pentru că Stanciu e slab și a ratat un penalty e atât de tâmpit încât simt că-mi scade IQ-ul doar dacă mă apuc să îl comentez. Sunt mii de nepricepuți care nu l-au urmărit, care nu îi știu trecutul, nu știu cum reacționează, nu știu ce e cu el, dar știu că băiatul e deja ratat cu o certitudine pe care, dacă o bagi într-un cur de câine, fuge animalul până crapă.

Mă rog, prin asta am vrut să spun că șterg fiecare primată care-și varsă aici nefericirile vieții.

Foto: FRF

Foto: FRF

13 comentarii

 • Logica e urmatoarea- Stanciu e slab nu pt ca a ratat un 11m- chiar e o dovada de caracter ca si-a asumat sa-l execute (deci e un motiv pentru care face 10 milioane de euro).
  Stanciu e slab pentru ca nu a creat decat 2 ocazii pentru noi intr-un meci in care tocmai asta se astepta de la el. Pasa decisiva. A jucat si mai sus, teoretic sanse mai bune de a face ceva remarcabil.
  Intr-adevar la Steaua in 35 de meciuri a jucat bine ca MC, dar fii serios- contra cui a jucat el asa bine? Nu cumva Chiajna, Voluntari, Viitorul etc? Cu Dinamo sau cu Astra, nu prea a miscat, cu Dinamo nu mai mult de 2 saptamani de atunci.
  – Pasa la Andone a fost cu maxim noroc, prea putin a fost geniul sclipitor, mai mult pozitia perfecta a lui Andone a generat acea pasa.
  – Golul lui Popa- ai zis-o bine: noroc.
  In rest? Mi se pare foarte putin pt un numar “10”… daca juca in locul lui Florescu sau Cocis, purta 10 pe spate si creau 2 ocazii, nu una ca Nicusor…sti bine ce se intampla, nu? Crucificati si ei si antrenorul.

  Filip- e fundas si de bine de rau, de pe flancul lui n-a plecat nici o centrare de gol (gen Albania), nici vreun fault din 25m (nu tin minte sa fi comis vreun fault- in 25m- dar daca a facut-o, greseala mea). In rest- nu e Marcelo, dar e mult peste tot ce avem acolo (Rat, Matel).

 • Sunt f multi influentati de presa, Stanciu a fost mega laudat in ultima perioada..probabil se astepta de la el sa marcheze 2-3 goluir, pase decizive etc etc .

 • Am vazut ca si unii belgieni o ard la fel la adresa lui Stanciu, deci ce asteptari poti avea la unii d-ai nostri care si-au dovedit in nenumarate randuri abilitatile 🙂

  Cat despre Stelistano Filip…mai bine ai scrie despre el cand o sa joace bine. Nu-ti mai irosesti nici tu energia scriind, nici eu citind.

 • Trist mi se pare ca am văzut oameni care se bucurau pentru ca el a ratat penalty-ul…

  Altfel, Stanciu chiar n-a jucat rău, asa cum ai punctat și tu. Sigur, a fost sub media lui obișnuită, sa spunem, dar cred ca a fost printre cei mai inspirați (ca sa nu spun “cei mai buni”) de la noi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.