web analytics
Diverse

Liber la rable, zero locuri noi de parcare, hai cu amenzile!

Țara asta merită tot răul care e pe cale să i se întâmple. O țară a cărei capitală o alege pe o fostă știristă, soție de individ dubios, în funcția de primar. Țară care a votat masiv cu probabil cel mai nenorocit partid din istoria recentă. Țară care acum urmează să sufere pe o grămadă de planuri.

Acum mă refer doar la unul singur. A fost eliminată taxa de mediu începând din acest an, iar statistica arată că România s-a umplut de jegurile altor țări. Toate BMW-urile fumegânde, toate Opel-urile ruginite, toate Passat-urile cu 500.000 de kilometri și roți strâmbe, toate astea au venit zilnic pe trailere din vest, iar cel mai bine se poate vedea totul în București. Traficul e îngrozitor, e plin mereu, se circulă la un nivel de cretinism fără precedent. Și în tot acest context, vine lovitura aia mare.

Căpățânile luminate care au dat liber la importurile de mizerii cu patru roți au început acum să pună polițiștii locali, acești gardieni publici glorificați, să dea amenzi. În seara asta am văzut zeci de mașini cu amenzi în geam, mașini care erau parcate în spic pe strada Baba Novac, și înțeleg că acțiunea e în tot Sectorul 2. Ok, de acord. Parcarea în spic în zona respectivă nu e legală, se parchează doar paralel. Problema e că Ceașcă a făcut blocuri cu sute de apartamente, dar n-a avut suficient de mulți suflători în cur care să anticipeze că lumea nu va rămâne cu o mașină la 15 familii, astfel că Bucureștiul nu are locuri de parcare. Revenim.

Pe Baba Novac e interzisă parcarea în spic, se parchează doar lateral în niște alveole speciale, doar că alveolele alea sunt cam 10 pe o lungime de stradă pe care în spic parchează cel puțin 40 de mașini. Gardienii publici au împărțit în seara asta amenzi tuturor celor pe care i-au prins că parcau în spic, așa cum se parchează (ilegal, am recunoscut deja) pe strada asta de ani de zile. Dincolo de tembelismul de a da amendă fără avertisment prealabil deși cunoști situația, motiv pentru care eu l-aș bate până la leșin, cu riscul pușcăriei, pe cretinul care a luat măsura… dincolo de asta, ce ar trebui să facă toți oamenii ăștia? Unde să parcheze? Nu există locuri de parcare, cu plată sau fără, pur și simplu nu ai ce face cu mașina.

Și să nu vă aud cu vândutul mașinilor. Transportul în comun din București e ca și cum n-ar fi. La orele de vârf autobuzele sunt pline ca înainte de Revoluție la final de tură la Faur Poarta 4, metroul se așteaptă la coadă încă pe scările din stradă, iar tramvaiele nu pleacă din stații de ticsite ce sunt. Care sunt variantele? Alea normale, nu asasinarea în masă a cretinilor care conduc destinele acestui popor.

*nu, nu am luat amendă, nu de asta m-am enervat

3 comentarii

  • Vrei să spui cumva ca asasinarea in masa a conducatorilor acestei tari este un lucru anormal ?
    Te contrazic…..

  • Problema e ca se circula prost din cauza ca 1-2 benzi ale strazilor sunt ocupate cu masini parcate. Pe strazile mici mai e loc doar de o masina. Bucurestiul e o imensa parcare!
    Si atunci, de ce primesc toti locuri cu 60 lei/an in loc sa se faca o licitatie ? Nu ai loc de parcare: ori renunti la masina, ori o parchezi pe camp la marginea Bucurestiului, si mai faci 1 ora pana acasa!
    Ps: nici la Paris nu sunt locuri de parcare…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.