web analytics
Fotbal extern

Lezanfan sunt pe cai mari. Cocoșați, dar mari

E în regulă, nu îți cere nimeni să arăți a Cavani. E imposibil, ăla e ditamai jucătorul, tu un nene de la Girona. Bă, dar rar mi-a fost dat să văd petardă în stilul ăsta. Ok, ești pușcărie și nu te aperi bine, să zicem că nu e treaba ta. Dar în atac, atunci când ai șanse? Atunci când trebuie să pasezi simplu la Caceres, tu o dai în bălării? Oribil jucător, proast a picat accidentarea lui Cavani.

Franța joacă ce trebuie să joace, se vede că au dat de unii mai buni, nu mai zburdă ca până acum. Da, tocmai am zis despre Uruguay că sunt ”unii mai buni” decât Argentina. Argentina slabă contra căreia Franța, în ciuda a ceea ce zic toți specialiștii TVR, nu mi se pare că s-a desfășurat fără emoții. Ba din contră.

Dar dincolo de sughițurile normale, Franța e o candidată clară la titlu. E prima și, fără să fiu fan, nu m-ar surprinde dacă ar pleca acasă cu trofeul. Franța e extrem de bine echilibrată, cred că mai bine decât Belgia, dacă ne uităm la componența liniilor. Pentru că oricât îmi place Brazilia, nu pot să văd că apărarea îi e slăbuță. Verișorii la fel, au niște petarde de te iei cu mâinile de cap. Însă Franța și Belgia sunt solide cam peste tot, cu plusul pentru lezanfan.

Pentru că Varane e tătic văd, Umtiti nu e ultimul om, asta pentru că eu zic că benzile-s mkay, nu de top. Apoi, la centru singura piesă proastă e Pogba, acest Balotelli în devenire. În rest, buni, buni de tot.

Săracul Laxalt, vă dați seama cum a trăit el zilele de până la meci. Când și-a dat seama că vine la el acolo cocoșatul Mbappe, un Mbappe în foame. Și s-a văzut în meciul ăsta, Laxalt a fost peste tot, a fost împrăștiat. I-a dat Florinel Coman și craci, a dat mingea pe lângă el și l-a umilit la viteză, l-a driblat, l-a întors, i-a făcut schimbări de direcție. Mi-e milă de el, deși cred că știe deja cum se simte umilința de când și-a făcut freza aia model Venus Williams 2003.

Și ca să te bată Domnicu de tot, să nu crezi că ai vreo șansă, te îngroapă portarul cu jumătate de oră înainte de final. Așa, ca să nu mai ai ce face, nu că ai fi jucat excelent până atunci. Eu înțeleg că mai greșește lumea, dar nu poți să scapi în poartă fâlfâitul ăla de șut. Că doar nu mă iau după comentatori să spun că a fost cu efect, că a avut nu știu ce traiectorie…

Altfel…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.