web analytics
Fotbal extern

Legia și Ludogoreț, indiciile care ne arată unde suntem în fotbal

Scurt, nu ne complicăm! Ați văzut Ludogorețul, da? Știu c-au luat bătaie, dar felul în care s-au prezentat, multele momente de fotbal bun și foarte bun contra lui Arsenal? Ați văzut și Legia, da? Să ți-o dai așa cu ditamai Realul, unii cu care dacă noi (Steaua, Astra, oricine) jucam pierdeam cu 5-0 acasă și eram mai supărați pentru că ne scrie ”doar Dinamo București” în tribună. Pentru că pentru noi 5-0 acasă nu e umilință, e o normalitate pe care o acceptăm boschetărește.

Pentru polonezi nu a fost așa și nici pentru bulgari. Știți de ce? Pentru că acolo există bani. Nu în țară, în fotbal. Patronii sunt patroni, nu finanțatoro-creditori care în cel mai bun caz împrumută pentru a scoate imediat înzecit. Sau, în cel mai rău, își curăță propriile datorii inventând ghiduș o insolvență din a cărei ieșire tot ei se scot în ochii lumii. ”A salvat clubul, domnule!”

Cluburile serioase, măcar la fel de serioase precum Legia și Ludogoreț, investesc în stadioane, au copii și juniori care nu se antrenează precum câinii pe un teren sintetic de dimensiuni reduse, plătesc fotbaliști cu 800.000 de euro pe sezon, fotbaliști care-i bagă în Ligă și care aduc 25 de milioane. Sigur, profitul în cazul ăsta nu e de 5000 de ori investiția cum vrea bre nea Gigi, pentru că ghici ce? Nu există un asemenea profit. Profitul în cazul lor e pe termen lung.

Altfel, ca sa revin la titlu, gândiți-vă că cea mai bună echipă a momentul din România, de departe, e una care nu bate pe Zurich și ia bătaie de la Osmanlispor.

Ah, abia aștept primul care o să sară să-mi atragă atenția c-am greșit atunci când, etapele următoare din Ligă, una dintre echipele astea două vor lua bătaie grav.

legia

5 comentarii

  • Te-ai trezi cu faţa la cearşaf? România e pe locul 17 în clasamentul coeficienţilor (ăla făcut pe baza rezultatelor din ultimii 5 ani) Bulgaria pe 28, Polonia pe 21. În ultimii 10 ani doar o singură dată am fost sub polonezi în clasamentul ăla, ca să nu mai zic că Legia e prima echipă poloneză calificată în UCL după 20 de ani! Ludogoreţ şi-a furat-o anul trecut de la Milsami Orhei, cam câţi ani ai fi râs dacă o echipă din România ar fi păţit aşa ruşine.
    Nici nu mă mai apuc să comentez demenţa cu patronii care scot înzecit profit, e prea comică.

    • Aaaa, pai spune asa. Avem coeficient, suntem forta. Si nationala Romaniei era pe 7 in lume acum vreo 2 ani parca. World class!

    • Daca s-ar pondera putin punctele castigate cu pozitia din clasament a echipei invinse, s-ar putea sa ajungem unde ne e locul, adica locul 40 din 52 de tari in Europa(zic la intamplare). Ca nu e normal sa primesti in EL 3 puncte daca bati pe Astra Giurgiu, la fel ca in UCL cand bati Barcelona.

      • Păi tocmai că nu se dau punctele otova. Echipele calificate în grupele UCL primesc 4 puncte bonus şi încă 5 dacă se califică în optimi, iar pentru fiecare rundă avansată de acolo către finală se mai primeşte un 1 punct bonus. În EL nu primeşti bonsuri pentru calificarea în grupe şi nici măcar pentru avansarea în primăvara europeană. Algoritmul UEFA e bine făcut şi arată exact valoare fiecări ţări, nu se compară cu mizeria FIFA COCA-COLA ranking despre care aminteşte Cristi. Ăla ia în considerare amicale, apoi ia un coeficient al continentului, o demenţă totală. D-aia a şi ajuns România pe 7 la un moment dat.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.