web analytics
Fotbal intern

Lasă-l! E muncitor, cuminte…

Suntem puțin ciudați. Pe de-o parte ne plângem de calitatea tot mai scăzută a fotbalului intern, pe de alta suntem de acord cu prezența în fotbal a băieților cu o singură calitate: seriozitatea. Sau cumințenia. Și nu mă înțelegeți greșit, e imporant să ai seriozitate, să îți vezi de treaba ta, problema apare atunci când astea sunt singurele tale calități în fotbal. Că, vorba aia, mai trebuie să mai știm și cu varza.

Și hai să trecem la treabă, că și așa mă sperie gândul că sunt aproape 10.000 de like-uri pe Facebook, vreau să rămân sub această ”bornă”. Alexandru Stan, fundașul dreapta-stânga pe care l-a cumpărat recent FCSB. M-am uitat la meciul de aseară, cu CFR, și nu-mi venea să cred că un astfel de băiat a ajuns la vicecampioana României. Abilitățile lui tehnice sunt cam ca ale unui lucrător în demolări, iar ceea ce i-a făcut lui Bordeianu în primele minute… În fine, joc execrabil și, la final, lăudat de finanțator și de câțiva băieți pe la comentarii pe site-urile de sport.

Mă gândeam, nu ne-am săturat să apreciem tipul ăsta de jucător? Băietul muncitor, fără talent, dar care a reușit. Pentru că Stan a venit la FCSB pe un salariu de 10.000 de euro lunar. Adică încasează cât 10 medici, cât cinci arhitecți buni, cât 20 de profesori. Iar de produs, ce produce Stan? Concret!

La interviuri, atunci când apare, e precum elevul chiulangiu scos la tablă. Vocabular limitat, ”ne dorim”, ”sperăm”, ”multă muncă și dăruire”, ”suntem FCSB și suntem obligați”. Pe teren, când apare, dă mingea înainte și duge după ea. Nu își ridică privirea de la gazon, face faulturi la rupere, își șterge mucii cu dosul palmei și merge mai departe. A avut niște încercări de a centra și, Dumnezeule!, ca-n județeană dădea în ele. În primul fundaș sau la portar, asta dacă reușea să ridice mingea de la pământ.

Nu îl recomandă nimic pentru fotbal, e un impostor pe teren, oricât de băiat bun ar putea să fie. Și sunt convins că e, dar n-are niciun fel de importanță.

Feel free să dați unlike la pagină, cum spuneam, mă deranjează numărul mare.

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.