web analytics
Opinie

La Steaua – Academia Rapid s-au vândut 62.400 de bilete!

Nu, nu e clickbait! Titlul ăsta are fix valoarea titlurilor pe care le-ați tot citit în presă în ultimele zile. Totul a început cu anunțul lui Radu Namcum, cel care la câteva ore după ce biletele au fost puse în vânzare anunța că s-au vândut 15.000. Complet fals, evident, numărul era mult, mult mai mic. De atunci am tot văzut cifre aruncate aiurea. 36.000, 42.000, 29.000, 34.000.

Vă zic eu sigur că nu sunt informații clare, nu știe nimeni precis câte s-au vândut, oricât de neverosimil poate părea. Și da, sunt de acord că umflarea numărului este strategie de marketing, însă umflarea în limita decentului, nu așa cum a făcut presa.

Știți de ce? Pentru că deja se vorbește despre mai mult de 40.000 de bilete vândute și, dacă realitatea o să fie alta, lumea o să fie dezamăgită. Adică dacă la meci o să fie 28-29.000 de oameni, cifră absolut colosală pentru nivelul despre care vorbim și pentru timpul scurt avut la dispoziție pentru promovare, lumea nu va mai aprecia. Din contră, va considera numărul ăsta un eșec, o deziluzie. Deja în mintea oamenilor e conturată ideea că va fi înghesuială, că va fi totul plin, nu se mai ține cont că vorbim despre un meci de liga a patra.

Nu trebuie să luați ce ați citit mai sus drept un mesaj de tipul ”nu s-au vândut multe bilete”. Pentru că e greșit. Realitatea e că nu știe nimeni câte s-au vândut, sunt doar aproximări și, culmea, cei care au fost echilibrați în toată discuția asta au părut să fie suporterii, ai Stelei și ai Academiei. Mă rog, nu suporterii. ”Vocea” autorizată a lor. Repet, nu e material de diluare a entuziasmului, poate că s-au vândut 45.000 sau poate că s-au vândut 20.000. Nu se știe!

*După cum ați putut observa, m-am oprit să mai prezint informații în momentul în care nu mi-a mai venit ceva sigur. Pentru că cine mi-a dat informațiile alea mi-a spus, apoi, că va deveni imposibil pentru oricine, bilete.ro, CSA, Academia, Papa Ioan, să mai țină numărătoare. N-am întrebat de ce, am acceptat și am încetat să mai scriu doar ca să… scriu.

**Poza articolului e poza cu biletele voastre, ale celor care au fost selectați de random.org. Le-am cumpărat, de mâine vi le dau.

16 comentarii

 • Deja daca vor fi 25 mii in tribune va fi mare succes. Mai toti am zis ca asta ar fi o estimare realista si destul de usor realizabila. Mai incolo “ce e in plus nu e in minus”. E mult mai important ca s-au pus in miscare niste angrenaje si suporterii au pus cu totii umarul. A fost prima realizare a CSA, adica la nivelul asteptarilor de la startul proiectului. Ca in rest nu prea miscasera mare lucru.

 • Asa e , cu Germanos am patit-o si eu.
  Rezervasem bilete si cand m-am sa le ridic de la Germanos , p*l cica nu se putea ca se rebrenduiesc plm.
  A trebuit sa renunt la alea si sa fac comanda de alte bilete sa le ridic de la Imveo.
  Pun pariu ca multe bilete rezervate s-a renuntat la ele pentru ca nu puteau fi ridicate pentru cei care selectau Germanos unde sa le ridice.
  Organizare de cacao

 • Corect articolul!
  Cei de la bilete.ro nu pun in vanzare biletele. Trebuie sa se faca ceva!! Mai sunt 2 zile pana la meci si ei incearca sa vanda ultimele randuri din sectoarele 330 si 332? Alea de la mama draq de sus!
  Trebuie sa dea drumu la vanzarea biletelor!!!!
  La Germanos nu se puteau cumpara bilete!
  La Ghencea am gasit doar bilete la Peluza! M au trimis la Imedio pentru bilete la tribuna! 🙁
  Poate ca ar fi venit mult mai multi suporteri dac exista mai multa implicare din partea tuturor celor interesati!
  Una peste alta, NE VEDEM LA MECI!! Forta Steaua

 • Iti multumesc pentru articol. Stiu ca e scris special pentru mine. :)))

  Eu cred vom juca cu casa închisă!

 • Asa spot de promovare pe care il au cei de la digisport cu paul ipate nu am vazut de la domident(filantropica)..penibil

 • Pe bilete.ro cred ca apar ca vandute si biletele rezervate. Sunt multi care le blocheaza, dar nu le mai cumpara. Ai 3 zile la dispozitie sa le ridici de la Inmedio, de exemplu. Daca nu le ridici, doar peste 3 zile apar iar ca fiind disponibile.

  Nu cred ca exista aproximari relevante. Articolul e corect, in opinia mea.

 • Pe siteul bilete.ro din cate se vede s-au vandut vreo 32k bilete dar nu stiu daca acolo arata si biletele vandute la casele de bilete , posibil sa nu.
  Si nu inteleg de ce bilete.ro nu dau drumul la vanzarea biletelor mai fluviu , se cacă pe ei cu târâita, la tribuna 1 inel 3 de ex vad ca nu s-au pus deloc bilete la vanzare.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.