web analytics
Fotbal intern

L-am descoperit, vi-l prezint!

Bravo, Unirea! Dar să fim serioși, nu există scenariu în care gazdele ar fi meritat o calificare. E, totuși, o echipă de liga a treia care a arătat fix ca o echipă de liga a treia.

O spun, deși doare. Omul Mihai Roman de la FCSB este, fără nicio exagerare, un jucător de fotbal de zece ori mai prost decât a fost Gabi Enache în cel mai negru punct al carierei lui. Prezența lui în Liga 1 și în tricoul FCSB-ului este exact răspunsul la întrebarea: ”De ce ne bate Luxemburg prin Europa?” și ”De ce suntem ultimii boschetari ai fotbalului în Europa?”. Premiem heirupiștii netalentați și ne mirăm de ce suntem în liga a treia a fotbalului continental.

Lipsa de respect a FCSB-ului pentru Cupa României nu e nouă, dar e în continuare deranjantă. Și nu mă refer la faptul că Dică a folosit rezerve, lucrul ăsta e perfect normal, îl înțeleg și îi dau dreptate. Mă refer la declarațiile eliberaților din pușcărie care ocupă fel de fel de funcții la club, ăia care cred că dacă au citit prospectul de la oalele Zepter la Jilava sunt capabili să fie spirituali. Discursul fostului pușcăriaș Meme Stoica a fost grețos, dar ce să înțeleagă brelocul lui Becali din această competiție?

Moruțan a fost enervant, dar eu nu mă grăbesc să îl critic. Da, a pierdut cam 90% dintre mingile care au trecut pe la el, a driblat excesiv și degeaba, a șutat prost, a întârziat jocul, a dat pase cu călcâiul la adversar. Dar e bine că face lucrurile astea în meciuri cu adversar mai ușor, e bine că face asta cât e tânăr, e bine că are curaj. Acum rămâne de văzut dacă e suficient de inteligent încât să își cenzureze ieșirile de tipul ăsta în meciurile importante.

FCSB a procedat foarte bine că l-a mai păstrat pe Teixeira. De la portughez ai multe de învățat, evident, dacă îți dorești asta. Însă strict fotbalistic, Teixeira nu mai e capabil de prea multe. Mă aștept ca aparițiile lui utile să fie puține în acest sezon. Ultimul lui sezon la FCSB.

Unul dintre motivele pentru care TVR a ajuns în situația înfiorătoare în care e, Emil Grădinescu își dorea din suflet să bată FCSB. Cerea penalty-uri, cerea ofsaid la adversari, groaznic specimen.

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.