web analytics
BMW F800GS

Jurnal de MotoGP, ziua 1: Una cu mâncarea lipsă și alta cu Marquez + Lorenzo = love

Nu știu când am adormit, ci doar că m-am trezit în alarmă de telefon la 07:30. V-am zis că stau la un soi de han, de pensiune, da? Micul-dejun e mișto de tot. Îmi pun o foaie în față pe care sunt trecute, în cehă și germană cred, cinci feluri de mâncare. Ospătărița nu vorbește engleză, deci mergem la ghici. Azi aleg ultima opțiune din meniu și mă trezesc cu un suc dulce, o cafea instant și… patru cârnați calzi (nu prăjiți, doar încălziți!) lângă niște hrean dat prin răzătoare. Mănânc, n-am cum să mă supăr pe oamenii care au cazarea mult sub cele 20-25 de milioane pe weekend pe care le-aș fi plătit dacă stăteam în Brno. În drum spre circuit opresc să bag o nouă tură de benzină în mașina mea, săraca, care m-a ajutat cu un 5,2 l/100 km până aici. Bag cu 29.90 coroane pe litru, mult sub prețurile benzinăriilor de pe autostradă și constat apoi că din cauza lucrărilor (apropo, cel puțin în zona asta a Cehiei autostrăzile sunt execrabile, A1 al nostru e lux) sunt nevoit să fac un detour de vreo 30 de kilometri.

Micul dejun ciudat de la pensiune

Micul dejun ciudat de la pensiune

Ajung exact când începe FP1 (Free Practice 1) la MotoGP, tocmai cât să apuc să-i văd pe Marquez, Pedrosa și Dovizioso cum se urcă pe motociclete sub geamul meu. Prima linie dreaptă pe care o fac e fantastică, n-am mai fost la Brno din 2014, uitasem sentimentul. Imaginea și zgomotul pe care îl fac motocicletele astea când trec prin dreptul liniei de start/stop, adică unde e zona presei, e aproape cel mai mișto lucru pe care îl pot eu experimenta. Vorba oficialilor Stelei, #pieledegăină. În FP1 lucrurile merg bine, mai ales că n-am nevoie să fiu obiectiv. Rossi începe ideal, dar Lorenzo e prin zonă, cu Marquez în spate. Apropo de asta, am scris pe ProSport, o fază genială la conferință. Sigur, o vor pricepe doar cei în temă cu scandalul Rossi – Marquez – Lorenzo de anul trecut. Întrebarea unui jurnalist de la MCN a fost despre controalele anti-doping din motociclism. Dacă sunt, câte sunt, cum văd piloții treaba asta. Primul a răspuns Marquez, iar discuția a fost cam așa:

  • Marquez: Sunt foarte utile, eu sunt înscris într-un program și au dreptul să vină peste mine acasă la orice oră pentru controale. Am văzut pe Instagram că în ziua în care au venit la mine au fost și la Lorenzo acasă. Dar eu n-am pus pe Instagram.
  • Lorenzo: Poate că erai și tu la mine acasă atunci.
  • Marquez: Nu, te rog să nu începi!

Știu, pentru mulți dintre voi nu înseamnă mare lucru discuția, însă în contextul teoreticului ajutor pe care Marquez i l-a dat lui Lorenzo sezonul trecut totul devine amuzant. Sigur, și pentru că fanii lui Rossi au speculat mult pe tema ”relației” dintre Jorge și Marc. FP1 se termină cu nebunul de Iannone în top, urmat de Rossi și de Lorenzo. Merg și la conferința de presă cu boșii echipelor tari, foarte interesantă, găsiți detalii pe ProSport.

Toate mijloacele de transport într-un singur cadru

Toate mijloacele de transport într-un singur cadru

Niște doamne îi explică lucuri unui domn

Niște doamne îi explică lucuri unui domn

Celebrul Petrucci oferă autografe fanilor

Celebrul Petrucci oferă autografe fanilor

Același view pe care l-am avut și în anii precedenți

Același view pe care l-am avut și în anii precedenți

Sunt curios care sunt condițiile pentru presă la alte circuite, la Brno a fost din ce în ce mai rău. Dacă în 2013 ofereau cafele, sucuri și apă pe lângă un prânz rece de tip bufet, în 2014 au scos prânzul și l-au înlocuit cu mini-napolitane, în 2016 au scos și asta și au doar cafea și apă. Nu ma înțelegeți greșit, nu caut mocăciuni, însă e dificil să muncești și să mai ai timp să ieși să cauți un loc unde să mănânci. În general, locurile care vând mâncare la circuit sunt full, aici vin 250.000 de oameni pe weekend, jurnaliștii nu au timp să stea jumătate de oră la coadă și să mănânce cu farfuria-n mână pe bordură. Iar ziua de muncă la MotoGP nu-i ca la fotbal, de 90 de minute, o oră înainte și o oră după. Sâmbătă, spre exemplu, la 09:00 începe FP3 la Moto3 și programul se termină după 18:00, după conferința de presă. În fine, până la FP2 sunt deja la a treia cafea cu lapte și la a doua sticlă de apă.

BMW M2 Coupe, premiul pentru cel mai bun pilot al anului in calificari

BMW M2 Coupe, premiul pentru cel mai bun pilot al anului in calificari

Aici e parcarea la care am eu permis. E pe un teren de golf

Aici e parcarea la care am eu permis. E pe un teren de golf

Boșii celor patru echipe importante din MotoGP

Boșii celor patru echipe importante din MotoGP

Marquez face un FP2 excelent și e cel mai rapid pilot al zilei, cu Iannone pe doi și surpriza Barbera pe patru. Nu mai stau mult și o iau spre hotel, via Lidl. Mâncare, un șampon și o pastă de dinți în valoare de 270 de coroane, apoi în cameră pentru transcris lucruri, pentru scris pe ProSport și pe blog. Mă gândesc ca interviul cu Dovizioso să intre luni, în weekend sunteți călare claie peste grămadă la Mamaia, plus că e Steaua – Dinamo.

My food

My food

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.