web analytics
Fotbal intern

Judecata românului judecat

Cum? Ne privesc francezii ciudat? Se uită italienii la noi ca la cârpe? Își trag englezii geanta mai aproape când ne aud vorbind? Bătaie de joc! Pentru că sunt unii care se duc în țările astea ca să fure și să dea în cap, o Românie întreagă are de suferit! Noi, românii, nu suntem așa! Nu ne mai judecați la grămadă!

Aseară, la meciul Juventus Colentina – Dinamo București, niște specimene din galeria lui Dinamo au avut un comportament dezgustător. Au ales să înjure Steaua în momentele în care stadionul era acoperit de liniște în memoria lui Cristian Țopescu. Apoi, se spune, au agresat un cameraman care îi filma. Complet grețos, sper ca Poliția să facă treabă bună de data asta.

Doar că, vedeți voi, felul în care tratăm problema nu e unul corect. Am citit aseară, am văzut emisiuni, am ascultat comentariul fostei apariții meteorice de la Fulgerul Bragadiru și am văzut cum lumea a ștampilat fanii dinamoviști. Ei sunt, gata! Niște nenorociți, niște lepre, violenți, n-au ce căuta pe stadioane, afară! Așa e, ăia care au bătut cameramanul trebuie să pățească lucruri. Dar cum să îi judeci pe toți, la grămadă?

Momentele astea ne fac să renunțăm la precauție, să nu ne mai pese de greșeală, ne urcăm pe placă și o luăm în sus pe valul de furie produs de eveniment încât facem exact ceea ce nu vrem să ni se facă nouă, românilor. Ăștia sunt fanii lui Dinamo? Cei care pălmuiesc un cameraman? Nu sunt ăia care au strâns sute de mii de euro pentru Cucu, camaradul lor care are cancer? Ăia cu care vă vindeați site-urile și emisiunile TV când făceau coregrafii? Ăia care, alături de alții, v-au salvat de la bătaie în 2012? Ăia, printre ultimii din Liga 1 care mai fac difuzoarele televizoarelor să nu fie absolut degeaba atunci când vedem un meci? Nu spun că trebuie iertați pentru asta, vă întreb dacă sunt tot ăia.

Cel care a dat palma și cei care au înjurat Steaua reprezintă eșantionul reprezentativ pentru suporterul dinamovist? Da? Cum ați ajuns la concluzia asta, vă rog?

Nivelul de ipocrizie la care funcționează omenirea în 2018 e la cote astronomice. Suntem într-o social media reală în care ne punem filtre peste comportament în încercarea de a arăta cel puțin la fel de bine ca cel de lângă noi. Și, pentru că starea asta nu e naturală, izbucnim în momentele în care furia țâșnește prin coafarea deloc etanșă. Atunci nu mai alegem filtre, atunci dăm măsura reală, punem live-ul, redevenim sinceri. Din păcate.

Între timp, suporterii Stelei au strâns spre o sută de mii de euro pentru două cazuri grave. ”Drogații și bețivii bătăuși” au strâns în câteva luni 1% din ceea ce a strâns toată România asta pentru ”Cumințenia Pământului”. La pușcărie cu toți!

18 comentarii

 • O da, stii tu cat au strans ei. Eu zic ca nu e cauza in lumea asta in care sa nu fie si sudul implicat cu minim 10 %. Devii putin penibil.

 • Tot ei sunt aia care au facut sa dispara banii adunati pentru familia Ekeng.
  Si multe altele, trebuie pe care Cornel Dinu a ales sa nu le faca publice.
  Daca tu esti un om civilizat 35 ani, dupa care comiti o crima, am o surpriza pentru tine, stimabile: vei fi numit criminal.
  Sa nu mai vorbim despre faptul ca asa numita Peluza sa afla in buzunarul adventistului pedofil, deci, practic, sunt complici la situatia dezastruoasa a clubului pe care spun ca-l iubesc.
  Numai bine.

 • Au inceput sa apara filmuletele, marturiile etc. Se pare ca fanii dinamovisti au fost indusi in eroare de fluierul arbitrului. S-a pastrat linistea cateva secunde, apoi arbitrul a fluierat (inceputul momentului), iar oamenii au aplaudat crezand ca momentul s-a sfarsit. Dupa aceea, a inceput prostia aia de scandare legata de Steaua (care nu trebuia sa se intample oricum) si imediat dupa oamenii au tacut iar, dandu-si seama de situatie, iar apoi au aplaudat.
  Nu mai departe de 12 martie 2018, se intampla asta:

  “Dacă galeria Craiovei a oferit un moment mai puţin plăcut sâmbătă, nerespectând minutul de reculegere în memoria lui “Ţop” Voinescu, PCH s-a comportat impecabil luni, la începutul partidei cu Gaz Metan.
  Pe tabela din Ştefan cel Mare a apărut imaginea fostului mare portar al rivalei, Steaua, iar pe stadion nu s-a auzit nici “musca”. La final, toţi suporterii au aplaudat, transmiţând un mesaj superb: dincolo de rivalitate, există respect reciproc şi stimă pentru legendele fotbalului românesc.”

  Deci cum o fi cu dinamovistii? Angheluta ar merita concediat.

 • Ca si la Steaua, si la caini sunt cateva zeci bune de recalcitranti cu state vechi. Pe astis nu-i poti cuminti cu nimic. Trebuie eliminati de tot, nu doar interdictii de 1 an.

 • Evenimentele de aseara sunt de condamnat si vinovatii ar trebui gasiti.
  Pe langa evenimentele astea, in caz ca nu ma inseala auzul, de cel putin doua dati am auzit scandarea “Juve Juve vaffanculo”. Oare nu le-a zis nimeni ca meciul a avut loc in Play-our-ul Ligii 1 si nu in Play-off-ul Champions League?

  • Ce perspicace esti! Am notat. Data viitoare, inainte de scandari vom preciza “Atentie! Urmatoarea scandare este o caterinca / ironie / gluma”.

 • Asta este ce cultivati voi ziaristi si formatori de opinie pt ca invitati tot felul de puscariasi si infractori in emisiuni vezi Mm si Jiji si atunci nu faceti decat sa promovati incultura si violenta

 • Sunt zeci de cauze pe facebook care au strans zeci de mii de euro prin fundraisere in Romania fara implicarea fanilor. Ala e un argument pe care l-ai pervertit ca sa iti fie bine. 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.