web analytics
Fotbal extern

Joga bonito-n în ușoară revizie

Pentru mine, cel mai mare jucător din lume (vorbesc despre perioada pe care am prins-o, nu despre Pele, Maradona) va rămâne Ronaldinho. Indiferent câte goluri vor da Messi și Ronaldo, părerea nu mi se va schimba. Pentru că nu mă uit la fotbal ca să văd chin, sudoare, să văd cum se bagă Ronaldo în fața lui Benzema ca s-o dea el în poartă. Eu mă uit la fotbal ca să văd ”frumos”. Ei bine, nimeni n-a făcut vreodată (repet, mă raportez doar la ce am văzut) mai frumos decât Ronaldinho.

Așa, ca s-o leg și de prezent. Probabil că Brazilia o să fie favorita mea la această Cupă Mondială. Mă uit la fotbal să văd cum driblează ei, cum dau mingea printre craci adversarilor, cum fac biciclete și alte tâmpenii. Chiar dacă nu sunt eficienți mereu, chiar dacă se apără caraghios câteodată, chiar dacă probabil vor avea probleme cu o apărare puternică-beton. Și sper să nu se transforme și Brazilia în echipa care își apără rezultatul, așa cum se tot scrie. Prefer oricând să văd un antrenament al Braziliei decât un meci oficial între Anglia și Franța.

Mi se pare o tâmpenie să apreciezi fotbalul urât atunci când nu joacă ”echipa ta”. Fie echipa ta de club, fie naționala țării tale. Sau nu e tâmpenie, na, doar că eu nu pot pricepe ce satisfacții pot avea unii care susțin o echipă care practică un joc urât, închis. Cum spuneam, prefer alea 10 faze mișto pe meci ale Braziliei într-un joc din care nu ies cu trei puncte decât orice victorie obținută chinuit.

Un milion de ocazi, băi neneee! 😀

Neymar e extrem de departe de forma lui pre-accidentare. Plus că l-au luat românii noștri la topoare încă din primele minute, să știe că dacă se joacă cu focul o să stea iar patru luni la Rio, în canapea, uitându-se la telenovele.

Știu că s-a tot discutat, dar… Akanji, Xhaka, Behrami, Dzemaili, Shaqiri și Seferovic. Elvețieni, tată!

4 comentarii

  • Dude, au fost 4 suturi pe poarta tot meciul. Am adormit dupa juma` de ora, m-am trezit in ultimele 30 min si aproape am adormit din nou. In ultimele 10 minute am dat pe o reluare din tenis. Parca esti un fan obsedat care incearca sa bage pe gat altora jucatorul / echipa favorita. Sigur, blogul tau, opiniile tale.

    Altfel, Brazilia e varza, n`au mijlocasi ofensivi, ii bate orice echipa serioasa prin sferturi.

  • really? ronaldinho? pff… iti zic 10 jucatori de acum care sunt peste el… tu esti baiat bun in general scuti, doar la fotbal ai placeri ciudate. dar na, fiecare cu ale lui. te iubesc oricum

  • Au mingicari foarte buni si un lot misto, dar nu imi lasa impresia a echipa, parca fiecare joaca pentru el, iar dupa primul gol au ridicat piciorul de pe pedala cam brusc.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.