web analytics
Diverse

Pe jandarmii fără minte nu-i trage nimeni la răspundere? Steaua – Dinamo la handbal

Am avut atât de multe experiențe proaste cu jandarmii pe stadioane, asta-n calitate de jurnalist, încât nu pot să-mi imaginez ce abuzuri îngrozitoare au suferit ”oamenii de rând”. Sentimentul de neputință în fața unor jandarmi care fac abuzuri e sfâșietor, e oribil când te sfidează un știrb cu șapte clase care știe că dacă ai ridicat mâna sau dacă i-ai vorbit urât te poate arde rău. Repet, jurnalist fiind am fost legitimat, bruscat, agresat verbal de astfel de dobitoci pentru că voiam să intru cu pixuri pe stadion. Ce s-a întâmplat ieri seară la Polivalentă e un nou episod de glorie din istoria instituției în care sunt angajați cei mai mulți inutili pe metru pătrat.

Ieri a fost Steaua – Dinamo la handbal, primul meci în zece ani în care a fost voie cu galerii de ambele părți. Pe hârtie trebuiau să fie vreo 400 de dinamoviști și câteva mii de steliști, iar conflictul a fost inevitabil. Chiar dacă de proporții mici. Câțiva inși din ambele tabere s-au bușit înainte de startul meciului, motiv pentru care Jandarmeria și-a trimis specialiștii în intervenții. Niște plăvani blindați din cap până-n picioare, cu căști, măști, protecții de tibie, coate, spate, față, dinți și ochi. Ei bine, inteligenții ăștia au decis că cea mai bună metodă să despartă 10 adolescenți care se bat este să folosească spray lacrimogen! Într-o sală! Voi înțelegeți ce zic? Deci în mintea lui Maricel din Sângeorz Băi, ins plătit din banii mei să asigure ordinea, varianta cea mai bună pentru a despărți niște puști a fost să toarne spray lacrimogen în toată Polivalenta. Acolo unde erau copii, femei, bătrâni, spectatori nevinovați. Cum, mă? Uite așa!

Evident, au fost și spectatorii neutri afectați, era de așteptat. Și? Și nimic, aia a fost! Pe jandarmi nu îi trage nimeni la răspundere. Nu îl întreabă nimeni pe cretinul care a dat cu spray de ce a ales metoda asta în condițiile în care se confrunta cu câțiva bătăuși și el era, ca și colegii lui, blindat tot. Nici cu sabia nu îl puteai atinge, răni. Ce se întâmplă cu el? Nimic? Asta e, mergem mai departe?

Ce fac băieții care se bat nu e ok, știm asta deja. Dar sunt 15 alte metode prin care îi poți calma/evacua, nu poți să îți folosești neuronul din dotare pentru a da cu spray într-o încăpere închisă! V-am spus, sentimentul de neputință e groaznic, au fost momente în care cântăream în minte dacă merită omorul din dubă și dosarul penal doar ca să îl văd pe un grețos de genul ăsta cum scuipă dinți. Mai ales atunci când îmi șuta în rucsac, nervos fiind că insist să intru cu două pixuri la meci. Sigur, violența nu e o soluție! 🙂

Mare atenție! Înțeleg utilitatea Jandarmeriei. Nu vorbesc despre toți jandarmii, așa cum nu vorbesc despre toți ultrașii. Nu fiți proști!

captură ProSport

captură ProSport

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.