web analytics
Turism

Internet pentru telefonul mobil in Rusia, la Moscova. Optiunea Megafon

20140401_011015E aproape obligatoriu în 2014 să ai acces la internet non-stop de pe telefonul mobil, condiție care se transferă și la călătoriile în străinătate. De fiecare dată încerc să am acces la net și să fiu mobil, fără să depind de un wi-fi gratuit de la hotel sau de pe la vreo cafenea. E nevoie pentru GPS, pentru documentarea pe traseu, pentru google translate și multe alte chestii. M-am documentat câteva minute înainte să ajung în Rusia cu privire la opțiunile de internet pe telefon mobil și am rămas la ce oferă Megafon, al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă (după MTS) al țării lui Putin. Partea mișto este că există un stand Megafon chiar în aeroportul Sheremetyevo, deci mi-am rezolvat problema la timp.

optiuni

Mai sus se pot vedea cele șase opțiuni pentru utilizatorii de cartele pre-pay Megafon în ceea ce privește internetul mobil. E mult mai ieftin decât în România, evident, dar chiar și așa am optat pentru varianta S, asta pentru că voi sta doar 5 zile în Moscova. Am plătit 390 de ruble (36 lei) pentru opțiune și ar fi trebuit să plătesc (fata de la ghișeu a uitat, am uitat și eu) încă 200 de ruble (18,5 lei) pentru microsimul pe care l-am primit. Opțiunea se activează super ușor, trebuie introdus un cod specific fiecărei variante alese și atât, merge forță! Pentru cumpărare trebuie neapărat pașaportul, altfel nu se poate.

 

2 comentarii

 • CAND AM FOST IN RUSIAI AM AVUT O PROBLEMA CU INTERNETUL.
  AM LUAT O CARTELA MTC , MERGEA PE VOCE NU MERGEA PE DATE. CU MEGAFON ACCEASI PROBLEMA. SIMURILE PE AL TELEFON MERGEAU.
  LA REPREZENTANTELE CELOR DOUA FIRME NU AU PUTUT FACE NIMIC.
  CU SIMUL DE LA VODAFON ROMANIA MERGEA INTERNETUL.
  NU INTELEG CARE ESTE PROBLEMA CU TELEFONUL MEU SAMSUNG S5570.
  IN ALTE TARI SI CU ALTE SIMURI NU AM AVUT PROBLEME.

  • Asta am patit si eu in Ucraina, insa mi-au rezolvat-o cei de la magazinul de unde am cumparat cartela. Trebuiesc facute niste setari in telefonul mobil, nu mai stiu exact care, dar stiu ca reteaua de date in Rusia si in Ucraina merge altfel decat in Europa de vest

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.