web analytics
Fotbal intern

Cum nu înțelege Becali fotbalul nici după 15 ani

A trecut primul meci din 2017 pentru FCSB și Becali e pe ulei ca de fiecare dată. E ușor atunci când toți cei din jurul tău îți suflă-n fund și te lasă să ai impresia că te pricepi la fotbal doar pentru că ai bani și pentru că fără tine ar munci toți la serele de pe Vitan-Bârzești. Ultima lui intervenție e complet tâmpită și are două componente separate, chiar dacă-s izvorâte din același loc.

Mihai Bălașa e criticat în public, la TV, pentru meciul cu CFR Cluj. Cum că nu i-a plăcut deloc, cică, că îl avea acolo pe Ovidiu Popescu și pe Enache și că nu va mai juca dacă nu-și revine. Și știți ce a pus umărul la formarea acestui discurs? Și relatarea jocului din presă, din GSP spre exemplu, acolo unde notele de după meci sunt o catastrofă de care nici bunicul de la Popleaca nu mai ține cont. Bălașa a primit una dintre cele mai mici note de pe teren, 4 parcă, asta în condițiile în care același ziarist priceput i-a dat 6 lui Camora. Știți de ce e tare asta? E tare pentru că a primit 6 fotbalistul care a fost distrus de Jakolis și din vina căruia putea să fie 2-0 pentru FCSB încă de prin minutul 6. Camora a fost atât de penibil în prestație încât și-a desăvârșit opera lăsându-l pe Alibec să preia o minge înaltă cu exteriorul de lângă el, agățându-l mai apoi în careu și provocând penalty-ul transformat de același Alibec. Ăstuia i-a dat GSP nota 6. Bălașa a primit 4 pentru? Ce? Că n-a existat ofensiv? Sigur, dar defensiv a fost ok, în media echipei. Zici că a dat Anamaria Prodan notele astfel încât jucătorii ei de pe postul ăla să aibă puțin boost.

Gigi Becali e monkey see, monkey do. El nu are păreri proprii despre fotbal pentru că nu se pricepe, el nici nu se uită la meciurile FCSB de cele mai multe ori, are telenovele turcești de văzut pe Kanal D. Părerile lui sunt suma a ceea ce aude prin jur, intervențiilor telefonice ale binevoitorilor și a ceea ce se scrie în presă și se discută la TV. De aia spun că tâmpenia cu Bălașa, care pentru mine a fost decent la Cluj, e izvorâtă și din nepriceperea jurnaliștilor.

A doua e cu Alibec. Eu sunt primul care spune că a fost eliminat stupid, că n-a protestat și n-a cerut nimic, dar și că a fost cel mai bun jucător de pe teren. Dar realitatea e că a fost eliminat, și-a lăsat echipa în 10 înainte de pauză și conform regulamentelor interne trebuie să plătească. Deci Reghecampf a decis corect să îl amendeze, așa se face. Doar că intră Becali la emisiunile posturilor care se jurau că nu-l mai sună și spune nu doar că îi va anula amenda, ba chiar că îi va da și banderola de căpitan. Tare? Asta înțelege acest individ din fotbal acum, la 15 ani după ce a fost adus de Hagi în București de pe câmpiile Piperei, și în plin proces de a se ruina complet în disputa cu Armata. Înțelege că trebuie să terfelească complet nejustificat fotbaliști și că trebuie să calce în picioare public orice urmă de demnitate pe care o mai are antrenorul.

2 comentarii

    • Eu zic ca Viitorul are sanse reale la campionat pe fotbal, pe calitatea jocului prestat, pe grup, pe calitatile antrenorului. Sigur, nici argumentul tau nu e de neglijat 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.