web analytics
Turism

Întâmplări în 1400 de kilometri pe șosea, la volan

Din motive de Manchester City – Steaua am zis să ajung cât mai devreme în București, motiv pentru care la 3 dimineața am parcat acasă după 1400 de kilometri prin patru țări. Cehia, Slovacia, Ungaria și România. Drumul lung a fost făcut cu ajutorul a două doze, una de Red Bull și alta de Hell, motiv pentru care n-am avut nicio problemă cu oboseala până pe ultimii 20 de kilometri. În fine, ce vreau să spun despre tot ce-am văzut pe druml, lucruri care nu-s o surpriză pentru cei care merg în Europa des cu mașina.

  • după ce conduci mult în străinătate, România se simte ca la periferia Mumbaiului. Ca-n Bangladesh, cu vaci pe o parte, TIR-uri pe alta, oameni chinuindu-se să conducă pe șosele prost marcate
  • ungurii au autostrăzi perfecte, impecabile, nu au o denivelare pe porțiunea destul de lungă pe care am făcut-o eu. La noi, imediat cum intri, încep denivelările pe porțiunea nou construită
  • românii sunt șoferi în linie dreaptă, n-ai loc de ei. Când ești în linie dreaptă te depășesc 15 ursari cu BMW-uri și Mercedesuri. Dar nu dispera, îi prinzi din urmă la prima porțiune cu curbe, se pișă toți pe ei, sunt călare pe frână și merg la Doamne-ajută!
  • TIR-urile sunt un fel de love/hate. Ziua sunt coșmar prin țară, dar noaptea sunt chiar OK, pe Valea Oltului am prins un turc care avea ritm de 100 la oră, suficient cât să nu mă deranjeze să stau în spate.
  • E plină autostrada ungurilor de platforme cu numere de Sălaj, Arad sau Mehedinți care cară în România toate rablele germaniei. Suntem groapa de gunoi a Europei.
  • E uimitor de mare numărul de români care fac depășiri în orb noaptea, la risc, la fie ce-o fi. De ce ai face asta? Atât de dependent de adrenalină?
  • Una din trei mașini cu care vin ”italienii” în țară scoate fum negru pe eșapament
  • Cine permite circulația pe Valea Oltului noaptea trebuie băgat la pușcărie pe viață, cu opțiunea de a-și administra o doză prin care să ne părăsească de bună voie. E la noroc acolo, un drum cu asfalt prost, gropi, prost semnalizat pe care circulă o grămadă de utilaje grele. Wow!
  • Nu am fost claxonat și flashuit până în România. Deloc!

10 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.