web analytics
Opinie

Instagram va avea reclame. Because fuck you, that’s why

V-a plăcut un Instagram curat, fără reclame? Ei bine, gata! Rețeaua de socializare pe care Facebook a cumpărat-o în 2012 cu un miliard de dolari tocmai ne-a anunțat că trebuie să producă bani. Motiv pentru care ”în următoarele săptămâni este posibil să vezi reclame pe Instagram. Anunțurile vor fi marcate cu eticheta Sponsorizat – vei putea ascunde întotdeauna un anunț care nu te interesează și le vei vedea doar pe cele relevante pentru tine”. Asta e traducerea și adaptarea mesajului pe care Instagram îl va posta, cel mai probabil, pe feed-ul fiecărui cont.

reclame instagram

Ce înseamnă asta pentru useri? Designul simplist al Instagramului face aplicația extrem de ușor de folosit și foarte plăcubilă, însă asta complică introducerea reclamelor și face din asta o procedură ce se anunță mai deranjantă. Dacă în Twitter ai un prim ecran în care vezi peste 10 postări, deci o reclamă nu îți sare în ochi, pe Instagram vei avea un ecran întreg ocupat de o reclamă.

Ce înseamnă asta pentru companii? Că au șansa să inoveze și să își prezinte reclamele într-un mod atât de plăcut încât să nu mă facă să dau ochii peste cap. Sunt convins că Instagram a apărut cu video tocmai în ideea asta a apariției inevitabile a reclamelor, motiv pentru care sunt aproape sigur că majoritatea ads-urilor vor fi de tip video. Păstrând ideea inițială a Instagramului, n-aș da hide unui ad Coca-Cola făcut cu un video mișto sau cu o poză calumea. Cred.

Pe mine mă puteți urmări pe Instagram aici.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.