web analytics
EURO 2016

Ce înseamnă, de fapt, pasiunea cu care italienii își cântă imnul

Înseamnă că își respectă țara atât de mult încât să îi învețe imnul. Și asta mi se pare important, știți foarte bine la ce fotbaliști mă refer atunci când spun asta. I-ați urmărit pe ai noștri la EURO? 🙂

Buffon are aproape 39 de ani. Are o grămadă de trofee, super performanțe, probabil zeci de milioane de euro. Dar cântă de parcă viața îi depinde de asta, tocmai pentru că joacă fotbal pentru sentimentele pe care acest sport le produce. Cărei naționale îi lipsește un astfel de jucător?

Înseamnă sursa puterii lui Giaccherini, un fotbalist care urlă la imn și apoi intră pe teren, joacă senzațional și aleargă 13 kilometri pe meci, un record pentru EURO.

Înseamnă să rămână o echipă unită și muncitoare în timpul meciului, să își respecte indicațiile tactice realiste și, atunci când trebuie să se apere, să o facă impecabil. Ca în seara asta, ca în meciul cu Belgia.

Înseamnă că nu renunță la luptă la 1-0 pentru Germania, o echipă evident mai puternică, mai solidă. Luptă ca dracii, au gâturile încordate și sunt răsplătiți, egalează.

gol

Înseamnă că bagi piciorul la bătaie chiar dacă ești la un galben distanță de a rata semifinala. Și dacă-l iei te enervezi, îți rupi tricoul de pe tine, dar nu dispari din joc ca Dică la Middlesbrough.

La loviturile de departajare e loterie, nu contează că-și bat joc de tine Pelle și Zaza.

4 comentarii

  • Incredibila lupta. Tot respectul pentru baietii astia in albastru, au mancat pamantul like there’s no tomorrow. Imi doresc sporitul asta de lupta si pentru ai nostri, sa deie cu adversarul de pamant cum ar spune un specialist Dolce :))

    • Nu m-ar deranja sa ma bata Albania, Elvetia si Franta, dar sa joc precum italienii.

      • Exact, bravo! Nu e nicio rusine sa pierzi, dar sa stii macar ca ai luptat pana la capat si ca ai facut tot posibilul. cc Torje, Chiriches, Stancu

        • Mi-a venit in minte un citat care se potriveste. It’s not about the dog in the fight, it’s about the fight in the dog. 🙂 i-auzi Tatarusene citat aicea.. vezi cum iesi pe el

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.