web analytics
Fotbal intern

Ce înseamnă ”ai facut 16” din mesajul galeriei Dinamo pentru Meme Stoica

Ați crescut toți în Floreasca-Aviației? 🙂 Dinamo a greșit-o cu coregrafia principală în meciul cu Fcsb, însă pe parcursul meciului a avut un banner excelent. Atât de bun a fost încât nu l-am mai văzut preluat după meci și nu am înțeles de ce. Ăsta e bannerul pe care înțeleg că nu îl… înțelege nimeni.

banner meme ai facut 16

Explicăm bancurile? Le explicăm, că-s bune. În limbaj de stradă ”a face 16” înseamnă a turna, a sifona, a bingăni. Evident, ”pentru a fi 12 ai facut 16” se poate traduce prin ”pentru a reveni în fotbal ai turnat la poliție”. Sigur, n-am aprofundat subiectul, însă din câte știu vine de la un articol de lege care prevede faptul că poți scăpa de pedeapsă oferind poliției ținte mai mari.

Este vorba despre articolul 16 din legea 143/2000. 

Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2-10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.

Felicitări galeriei dinamoviste pentru banner și pentru prestația de aseară, una absolut excepțională. Sigur, nu au avut parte de rezistență pentru că galeria Stelei a lipsit, însă au dominat incredibil fondul sonor contra a 40.000 de oameni care țineau cu FCSB. Bine, fără înjurăturile la adresa copilului lui Stoica. Aia mi se pare o grețoșenie, o mizerie cumplită.

12 comentarii

  • “denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri” La ce povesti se aud prin oras despre fiica-sa, nu e de mirare ca a avut ce sa denunte. 🙂 Serios vorbind acum, Meme “a facut 19”, cel mai probabil (art. 19 din 43/2002). ?

      • >>În limbaj de stradă ”a face 16” înseamnă a turna, a sifona, a bingăni. Evident, ”pentru a fi 12 ai facut 16” se poate traduce prin ”pentru a reveni în fotbal ai turnat la poliție”. Sigur, n-am aprofundat subiectul, însă din câte știu vine de la un articol de lege care prevede faptul că poți scăpa de pedeapsă oferind poliției ținte mai mari.<< Adică nu eşti sigur dar lansezi "porumbelul". Cristi, chiar daca te prinde bine aerul ăsta de "defiant child" e timpul să te maturizezi. Intra definitiv in branşa jurnaliştior şi asumă-ţi cu reponsabilitate principiile eticii profesionale. In caz contrar vei fi doar un Cerber gen Bucurică- Pavel-Corsicanu' la porţile gazetăriei dar mult prea rar acceptat in cetatea consacraţilor.

        • Observi faptul ca am revenit cu o completare importanta, adica cu textul de lege, nu? 🙂

  • De apreciat e și că au scris corect. Probabil că după fail-ul din 2013 și-au dat copiii la școală să învețe ortografie. Ca să aibă cine să le scrie bannerele, nu?!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.