web analytics
Fotbal intern

Ce înseamnă să ai un antrenor nociv. Budescu: ”Știam ce ne va aștepta la Genk!”

Antrenorul ăsta pe care îl slăviți voi neglijând faptul că e unicul antrenor din istoria fotbalului românesc prins, dovedit și suspendat pentru că paria pe fotbal a compromis calificarea Astrei Giurgiu în optimile de finală. A compromis-o pentru că Genk, în mod normal, trebuia să ia 5-6 goluri tur-retur de la o echipă cu fotbaliști precum cei ai Astrei.

Însă vine individul care paria pe meciuri ale juniorilor din România, printre altele, și face cum a fost el obișnuit la el în mahala. Face scandal că a fost furat în tur, ceartă arbitrul, ține scandalul câteva zile. Trece puțin timp și, după ce UEFA anunță arbitrul de la meciul retur, începe să urle din nou. Că e prea aproape localitatea de domiciliu a olandezului de orașul în care se va juca meciul. Urlă ca sălbaticul într-un fotbal care nu e obișnuit cu așa ceva, dovadă și faptul că antrenorul lui Genk a rămas fără cuvinte atunci când a fost întrebat cum comentează.

Și un alt amănunt. Ca să vă dați seama ce face individul în vestiar și la antrenamente, dincolo de manele și caterinci. Budescu, la finalul meciului, vine cu un discurs șocant. Cică să le spună și lor cineva dacă deranjează cu prezența prin Europa, că au fost furați, că a fost nasol, că n-au avut nicio șansă, că știau ce îi va aștepta la Genk. Uimitor!

Faza și mai nasoală e că Genk, o echipă modestă, a câștigat pe merit calificarea. În retur arbitrul a greșit doar atunci când a acordat ușor lovitura liberă din care s-a marcat. Dar cu niște note: lovitura liberă era dintr-o poziție deloc periculoasă, iar Boubacar a pus mâna pe adversar. Mai departe, penalty la Budescu nu a fost, a zis toată lumea, a zis și Zotta la DolceSport după meci. În rest, nimic! N-a greșit nimic. Nimeni n-a vorbit despre faptul că echipa a fost impotentă, despre schimbările proaste, despre tactica defectuoasă cu fundașii laterali morți în cadă. Nu, maneaua a fost pe arbitraj, vorbim în Europa despre arbitraj. Sper să îl suspende vreo 20 de etape, nu că ar mai antrena el vreodată în Europa, dar să fie. Și vreo 20.000 de euro, așa, de probă!

3 comentarii

  • De acord. Dar, din pacate, nu sunt nici primii, nici ultimii romani care vor da vina pe arbitri si pe faptul ca nu ne vrea Europa in fazele superioare. E cea mai la indemana scuza pentru un joc slab.

  • Dar tu ai o obsesie cu nebunul asta? V-ati injurat vreodata face to face pe undeva sau ce?Ca vad ca nu ratezi nicio ocazie sa il taxezi.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.