web analytics
Fotbal intern

Un individ care vorbește despre moartea lui Becali, liber în România

N-are legătură cu sportul, dar are. Pentru că lumea e din ce în ce mai instabilă, iar libertatea prost înțeleasă naște monștri. Ne uităm la CNN și vedem cum un dement ucide ambasadorul Rusiei invocând și credința, printre altele. Sigur, orice minte rațională îl etichetează drept instabil și trece mai departe, însă un astfel de pericol nu e departe de noi. Sunt și în România cretini care, pentru ceea ce mintea lor consideră scop justificat, aprobă sau încurajează eliminarea altor oameni.

Veți spune că da, că de la vorbe la fapte e cale lungă. De acord! Însă să nu vă imaginați că tembelul ăla care a împușcat un om de la spate s-a trezit tembel în dimineața zilei nenorocite, și-a scos pistolul și a zis că trebuie să facă dreptate pentru crezul lui. Nu, tembelul ăla a plecat de la vorbe, a fost sfătuit, a găsit alți tembeli care i-au susținut cauza și care l-au încurajat.

Iată un exemplu de instabil care, de multă vreme, comentează la mine pe Facebook. În special la subiectele legate de FCSB vs CSA, acolo unde intervine violent cu un discurs obsesiv, de om tulburat. Și mi-am adus aminte ieri că el a tot repetat ceva legat de moartea pe care i-o dorește lui Gigi Becali, motiv pentru care am revenit asupra subiectului.

Înțelegeți, da? Pentru că el consideră că existența lui Gigi Becali e nocivă, își dorește moartea acestuia. ”E mai utilă pentru societate moartea unui om”, spune dezaxatul. ”Mai bine ar muri ca să fie protejat poporul de alte furtuni”, continuă. Imaginați-vă acum că ăsta ar avea și o armă, plus o șampanie la bord. Ce credeți, ați avea curaj să stați pe lângă el.

Diferența între a nu fi de acord cu acțiunile cuiva și a-i dori moartea e mare, mare rău de tot. Atât de mare încât indivizi precum ăsta trebuie ținuți sub observație dacă nu internați.

Văd că lucrează la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile. Interesant, o să îi întreb eu pe oamenii ăia cum l-au angajat, dacă a fost supus unui test psihologic, că poate mâine-poimâine consideră că viața unui șef e nocivă și militează pentru moartea lui.

13 comentarii

 • Neah, nu sunt de acord cu tine (ca de obicei). Avand in vedere ca tot felul de bloggeri si ‘influenceri’, de exemplu, instiga public la violenta ori ucidere, tipul asta e ultima problema. Daca ar fi instigat, ai fi avut dreptate, dar eu nu vad instigare. Si eu imi doresc moartea alora care jupuie animalele de vii prin China si m`as bucura daca anumiti oameni ar disparea de pe planeta. Nu cred ca merit sa intru la puscarie.

 • Inteleg ca vrei sa te mai guduri pe langa ciobanel, dar sa cauti disperat tinte, doar, doar intelege iapa batand saua?! Ciobanul te iarta oricum, nu te mai strofoca atat, mai ziarist sportiv. Cu totii ne dorim moartea imbecililor, doar ca gazetarii nu au, niciodata coaie, sa o spuna. Cat despre acest infractor care a distrus cel mai mare club din cel mai iubit sport, a lins toate partidele pe rand, a furat din banii statului, a legat prietenii cu toti interlopii, a amenintat, a injurat, a scuipat, a furat telefoane de la ziaristi, si pot continua asa pana maine. Dar cel mai rau este ca a dus Crestinismul la un nivel de denigrare, bufoniada si degradare apocaliptic. Si ce ar trebui sa ii dorim , nea’ deontologu’, lu’ nea’ gi-gi?! Sigur ca nu este crestineste si uman, dar este logic si legal.

 • Mda .. care este problema daca isi exprima opinia tembelul ??
  Berbecul isi exprima opiniile in fiecare zi la TV iar prostii stau cu gura cascata.
  Din moment ce berbecul are libertatea de a spune ce vrea, asa se aplica si tembelului din postarea ta.

  Ce facem acum, infiintam politia moralitatii ?? Facem din cuvinte de ura o crima ca la germani si prin alte parti ?? PAS cu PAS spre totalitarism..

 • Hai sa vedem si ce parere are “domul Becali”, pentru ca se pare ca multi uita, vor sa uite sau fac totul ca sa uitam: “cei care mă vor contesta vor fi scoşi afară din stadion şi predaţi câinilor Jandarmeriei, care îi vor umple de sânge”

  http://www.prosport.ro/fotbal-extern/europa-league/gladiatorii-din-peluza-becali-vor-fi-batuti-ca-n-arenele-romane-cainii-jandarmeriei-ii-vor-sfasia-5026768

  Si undeva in fundal se aude: Hai ma, am glumit, ce te-ai basicat ca proasta!?

 • Chiar nu ai dreptate aici… Păi în ’89 înseamnă că 70%, să zicem, din populație era dezaxată mintal pentru că a petrecut după moartea lui Ceaușescu?

  • Tu compari un dictator dintr-o epoca in care poporul avea resurse mega limitate de exprimare cu cazul de fata?

 • Pai pe logica asta am fi mai multi închiși decât în libertate, că mă poate bucura moartea cuiva e una, sa fac ceva în privința asta e cu totul altceva.
  Și ce dacă o să bea șampanie când o să moara?
  Lista mea de dorințe incepe cu Iliescu și a multor milioane de români, și vom jubila când se va întâmpla, eventual ieșim în stradă de fericire, boicotam înmormântarea, etc.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.