web analytics
Fotbal intern

FRF încurajează fotbalul feminin cu melodia ”Ca la Amsterdam” de Costi Ioniță

Nu vreau să fiu rău și nici să mă pretind mai fin în gusturi muzicale decât românul de rând, însă ceea ce am văzut ieri pe contul Federației Române de Fotbal m-a lăsat paf. Echipa națională de fotbal feminin a fost surprinsă, mare atenție!, de către oamenii de Comunicare și Dezvoltare Fotbalistică, cu un mesaj de încurajare de la… Ghicim?

De la Marta spuneți voi acolo-n spate? Cum, de la Hope Solo sau Alex Morgan, se aude din dreapta? Nu, tati! De la Costi Ioniță, celebrul autor de muzică de calitate din România, printre altele semnatar al hiturilor ”Banii și fetele”, ”Câte nopți am plâns”, ”Au inimă” sau ”Necazuri și supărări”, ultima în duet cu îndrăgita… Alina.

Înțeleg dintr-un video făcut chiar profi pe Facebook că fetelor de la națională le place melodia ”Ca la Amsterdam” a lui Costi Ioniță, motiv pentru care oamenii de la Comunicare și Dezvoltare Fotbalistică au decis că se impune un mesaj de încurajare de la interpret. Sigur, nu vreau să fiu rău, însă poate că le plăcea și melodia ”Vreau să beau să mă fac mangă” de Florin Salam sau ”O, Carolina” de Romeo Fantastik, nu poți să te bazezi exclusiv pe dorința lor atunci când alegi un om care să transmită un mesaj. Nu poți să îl pui pe dl. Fantastik să le spună ”Fetelor, vă urez succes și, vorba mea, mișcă-te mai bine, freacă-te de mine, dă-i motoare verticale d-alea supranaturale”! Ce poate transmite Costi Ioniță? Un vers profund precum ”I’d give you diamonds from the midnight sky/And put the sunshine in your eyes/Each day with you is Paradise”? Sau poate ”Mi-aduc aminte când mă alintai, mă sărutai/Voiai să mă rănești, dar asta tu făceai”?

Dacă voiau să transmită un mesaj fetelor, băieții de la Comunicare și Dezvoltare Fotbalistică puteau să ia legătura cu Hope Solo, că-i pe Twitter ca la ea acasă. Și mă gândesc că, în ciuda problemelor recente, Hope Solo e un fel de Beckham pentru băieții care joacă fotbal. Sau dacă n-ai acces, pune-l pe Nicușor Stanciu, pe Chricheș, pe Maxim să le dea un mesaj video. Sunt șocat, sunt surprins neplăcut și constat prima mișcare deplasată a unui for care, măcar la capitolul ăsta, nu prea dădea gherle. Am zis gherle că poate citește și domnul Costi Ioniță textul.

12 comentarii

  • Cica n-ar candida, asa spunea in interviul de 6 pagini din Gazeta Sporturilor. Ar fi vrut, dar suntem prea jos cu fotbalul si ii e teama de esec.

 • Vai, ce proaste, pentru fete sa nu strângi bani de ghete ca sunt maneliste și ca ele au pizda, sa facă bani cu ea mai da-le-n p**a mea. Numai băieții ajunge oameni de cultură, cu gusturi fine (la curve doar, dar și acolo rar), nu maneliști ordinari. Nu îți e puțin jena sa te miri asa? Eu când îți zic ca investești timp si bani (ampania de ieri) fără sa știi în ce.

  • Nu ai inteles nimic. Eu nu critic fotbalistele pentru gusturile muzicale, critic FRF pentru ca face o campanie publica cu asa ceva 🙂

   • Pai trebuiau sa le promoveze pe muzica clasica când ele sunt doar niște maneliste și aia din frf doar niște cocalari incompetenti?

    • Tu faci niste confuzii mari, ai niste probleme. Eu apreciez sportivul, aproape de fiecare data, pentru ceea ce face pe teren. Sigur, nu imi convine ca asculta Costi Ionita, dar asta e. Important e sa dea goluri, vorba cuiva. Problema mare e atunci cand FRF face campanii pentru sustinerea unui nivel ridicat in scoli, scoate manuale de matematica si, simultan, face promo pentru Costi Ionita. 🙂

     • Nu fac nicio confuzie, spre deosebire de tine eu sunt interesat si de restul lucrurilor din viața unui sportiv, pentru că prostul ala, oricare ar fi el, are tufla aia de bani pentru că mă uit eu la el, pentru că merg eu la meciuri, etc.
      Este mult mai onestă o campanie cu maneliști decât una cu matematica, dar ar trebui aleși unii de mai mare anvergură, costiță Ioniță e expirat, trebuie abordați salamii, gutii, ăștia de-s în vogă. Pentru fete chiar se poate face un slogan despre salam, pentru ele salamul având cel puțin trei sensuri.
      Aia cu matematica a FRF ar putea fi întrecută doar de o campanie de promovare a gramaticii orchestrată de Hagi.

  • Asta e sansa ta la momentul de glorie. Initiaza tu o campanie umanitara prin care sa le cumparam cd-uri cu Ionita fetelor. Iti faci si tu un pic de publicitate, fanii lui Sandu Ciorba se simt bine ca au donat si ei ceva….

  • E tare cum sunt mai multe persoane care imi spun acelasi lucru, ca nu s-au putut uita pana la final :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.