web analytics
Fotbal intern

Incompetenți la LPF, amatori la televiziunile de sport

Nu vi se pare absolut fenomenal că cel mai bun produs de entertainment pe care îl are fotbalul românesc în momentul de față este unul făcut de un sponsor pentru Cupa Ligii? Serios, chiar n-are legătură cu faptul că eu colaborez cu Sport.ro, dar în fotbalul ăsta pentru care se plătesc 137,5 milioane de euro pe cinci ani cel mai bun produs este ”Liga Meseriașilor”, emisiunea aia pe care o difuzează Sport.ro și care e gândită ca produs de promovare pentru Adeplast. E singura ocazie cu care putem vedea ceva din interiorul echipelor, putem vedea reacțiile lor de la antrenamente, felul în care comunică unii cu alții, felul în care comunică antrenorii cu jucătorii.

Asta în timp ce DigiSport, DolceSport, Look TV și TVR 1 plătesc zeci de milioane de euro pe an pentru a transmite meciurile. Atât! Meciuri și emisiuni cu rezumate, asta e tot ce pot oferi boșii acestor posturi TV. Sigur, nu mă grăbesc să îi acuz pentru că știu cât de deschiși pot fi și ăștia de la LPF. Alți performanți care au reușit să facă Liga 1 la fel de transparentă pe cât era înainte de 1989. Îi văd pe ăștia de la Ligă lăudându-se cu angajați performanți, cu fel de fel de dubioși școliți chipurile prin străinătate care vin să inoveze fotbalul. Și după atât de mult timp au reușit să scoată un album Panini. Atât! Un album pe care nici măcar nu-l promovează, ăla ar trebui să fie dat pe la meciuri, să fie prezent pe la emisiuni, peste tot.

Se miră toți, în cor, că avem un fotbal care moare. Păi moare, bă proștilor, că presa nu e în stare să-l vândă așa cum trebuie. Nu mai avem pretenții de la angajații cluburilor, dar de la șefii televiziunilor avem. Cât credeți că merge cu televizarea meciului, o emisiune de rezumate și un talk-show obosit? Chiar nu puteți găsi ceva mai bun de banii pe care îi dați Ligii? Dacă eram DigiSport mă foloseam de fotbaliști până la epuizare, altfel nu plăteam sumele din contract. Și-ar fi dorit să fie alergați la munte de antrenori decât să vină la acțiunile mele.

Screenshot (2)

8 comentarii

 • Fara nicio suparare, dar Sport.ro e un rahat, nu stiu daca sunteti 3 jurnalisti pe tot postul, despre site nici nu mai vorbesc pentru ca am renuntat de 1 an sa mai intru pe el, mai aterizez acolo doar cand ma pacaleste Prosportul.

  • 1. Eu nu lucrez la Sport.ro, lucrez la ProSport.
   2. Nu e deloc un rahat, e cel mai citit site de sport din Romania si unul dintre cele mai citite per total. Asta trebuie sa insemne ceva.
   3. Fara nicio suparare 🙂

   • Eu vorbesc de continut, daca lumea are gusturi proaste nu ma intereseaza. Cele mai tampite titluri acolo se gasesc, dupa vine GSP, Prosport si abia apoi apare Digi. De curiozitate: de ce exista articole nesemnate pe Prosport.ro? mie nu mi se pare normal,

    • De cele mai multe ori articolele nesemnate sunt articole agregate, nu sunt productie proprie. Asa se intampla peste tot, la Digi, la GSP sau in presa din strainatate. Am colegi care se ocupa cu preluarea de stiri, nu se pot semna la o traducere din The Guardian, spre exemplu.

     • ba fix asta ar trebui sa faca, pentru ca el face o traducere, aceste traduceri sunt in general de rahat, e dreptul meu sa stiu pe cine injur, n-are niciun farmec sa injur asa in gol.

 • Ma gandeam si eu zilele trecute de ce nu exista o emisiune in genul `Magazinului UCL`. Adica sa se prezinte frumos rezumatele etapei , sa se faca un top al golurilor (ca tot se inscriu niste goluri senzationale) , sa se faca interviuri cu jucatori , cu antrenori , sa se faca un reportaj din Botosani de ex. , cu suporterii care se pregatesc de meci , sa se prezinte niste rezumate de acum cativa ani atunci cand urmeaza un meci mai interesant , etc.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.