web analytics
Fotbal intern

A încercat Alibec să ”înșele arbitrul”?

Eu nu sunt convins, în continuare, că al doilea cartonaș galben pentru Denis Alibec trebuia acordat. Mi se pare o combinație între excesul de zel al unui arbitru deosebit de slab, care a greșit împotriva ambelor echipe, și o interpretare greșită a unui regulament tâmpit. Hai să vedem ce scrie în regulament, dacă ăsta pe care l-am găsit eu e ultima lui variantă, și comentăm după.

Ei bine, acum rămâne să vedem dacă Alibec a încercat să înșele arbitrul simulând că a fost atacat neregulamentar. Păi cum să se întâmple asta dacă el nu a cerut nimic! Înșelatul nu presupune intenția malefică? Care e intenția în cazul ăsta? Căzătura? Pentru că al său comportament nu a fost alcătuit doar din căzătură, ci și din faptul că s-a ridicat imediat! Deci nu e ca și cum ai fura și mai apoi returna, e ca și cum te-ai gândi să furi, dar pleci din fața ușii magazinului.

Fără excepție aproape, în momentul în care un fotbalist este faultat el cere faultul gesticulând, vorbind, uitându-se spre arbitru, manifestându-și cumva intenția de a primi ceva. Ori Alibec a căzut fără să fie atins, e drept, dar s-a ridicat în mai puțin de o secundă și nu a cerut absolut nimic, nu a gesticulat, nu s-a uitat spre arbitru.

De ce spun că regulamentul e cretin? Pentru că, deși nu a fost cazul aici, un arbitru poate lua decizia asta și dacă un fotbalist alunecă. Cade pentru că a alunecat sau pentru că are un cârcel și primește cartonaș. Nu mi se pare deloc ok să avertizezi pe cineva pentru simulare atunci când nu pretinde nimic, atunci când nu cere ceva. În cazul de față, s-a ridicat rapid pentru că știa că nu a avut suficiente motive pentru căzătura aia.

În fine…

8 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.