web analytics
Fotbal intern

Încasări de 62.828 euro în 36 de ore! Câte bilete s-au vândut la Steaua – A. Rapid și cine le-a cumpărat

Am vrut să obțin datele astea pentru a vedea, în primul rând, cum au stat lucrurile cu vânzarea biletelor la meciul din Liga 4 dintre Steaua și Academia Rapid. Dar și pentru a demonstra că era perfect real ceea ce am scris eu aici, acum mai bine de două săptămâni, atunci când comandantul CSA se temea de pierderi și spunea că ”Național Arena ar fi fost prea mult pentru un meci de liga a patra”.

Așadar. Cifrele de mai jos sunt înregistrate vineri noapte. De fapt, vineri la miezul nopții, adică la o zi și jumătate după ce biletele au fost puse în vânzare. Până în acel moment au fost vândute online 14.779 bilete, iar suma încasată pentru aceste bilete este de 62.828 euro.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că la tribuna VIP a fost vândut mai tot, prețurile mici fiind principalul argument. Mai înseamnă că la tribuna a doua au fost cumpărate 6134 de bilete. Rapidiștii au cumpărat 4592 de bilete la primele două inele ale peluzei, plus puțin dintr-un sector al inelului al treilea. În cazul peluzei Stelei, lucrurile stau altfel. Sunt circa 1100 de bilete blocate, central, pentru galerie. Ele și alte puțin peste 1000 în sectoarele superioare și periferice se vor distribui pe baza abonamentelor și pe baza cerințelor celor din galerie, pentru că listele conțin și cereri pentru prieteni, rude și… alții. Deci dincolo de numărul reținut de oamenii ăștia, cei care vor să stea în peluză alături de galeria Stelei au cumpărat 1369 de bilete.

Așadar, deși sunt vândute 14.779 de bilete, numărul real până în acest moment al persoanelor care vor să fie prezente la meci, luând în calcul biletele blocate de galeria Stelei, este de circa 17.500.

Mai trebuie precizat mecanismul vânzării biletelor în regim online. Stadionul e închiriat în totalitate, nu se mai dă pe inele, ca până acum. Asta înseamnă că pe site-ul bilete.ro vor fi deblocate noi sectoare de stadion pe măsură ce sunt epuizate biletele la cele de la inelul 1.

Mai trebuie ținut cont și de estimările oamenilor din galerie. Adică rapidiștii au cumpărat peste 4500, însă ei spun că după ce vor cumpăra și de la casele de bilete, vor ajunge la circa 10, poate 12.000. La fel, strict ceea ce înseamnă peluza Stelei și partea de galerie, se estimează un 8, poate 10.000 de spectatori. Asta înseamnă un plus considerabil la numărul total de spectatori, unul pe care eu îl estimez în această clipă la peste 32.000.

Și, ca să mai eliminăm niște speculații tâmpite, aflați că Național Arena este împărțită astfel:

 • tribuna 1 plus VIP: 12.206 locuri
 • tribuna 2: 16.548 locuri
 • peluza sud: 12.746 locuri
 • peluza nord: 12.748 locuri

22 comentarii

 • Frate, a iesit combinatia, numai ca un pic invers decat ce preconizam noi. Eu am fost “precis” ca se vor umple peluzele primele gandindu-ma ca baietii din galerii vor pastra locurile lor “conventionale”. Deduc ca preturiile bune i-au adunat pe multi in tribuna 1/vip. Ma asteptam ca la tribune sa fie mai putini decat la peluze.
  Oricum, consider ca e o mare victorie a presei dar mai ales a suporterilor; asa imi place sa cred si sper sa nu fiu exagerat.
  C. Scutariu, BRAVO ma! (Ar trebui sa dea si ei macar un plin pt mobra daca nu mai mult…)

 • Cetatenii astia, cum bucura ei pe scutariu si ceata lui. Se pun la numararatoare sau conteaza doar “fanii adevarati”? Scutariu, ipocrizia doare?

 • La 1000 bilete oprite pentru Sud si o medie de 10 oameni adusi/om din Sud… se baga pe 3 inele si la Peluza II.
  25k peluzele si prin absurd 10k total t1+t2.
  Sună excelent…

 • Mesaj de la Talpan jr.

  Daca vrei sa il doara pe Mironica trebuie sa il ignori, sa ii ignori munca. Nu sa il pomenesti cu fiecare ocazie si, apoi, sa il urmaresti sa ii vezi reactia.

  Eh, asta adevarat jurnalist!

 • Sincer sa fiu, incasarile sunt deja peste asteptarile mele. Estimam undeva la 20.000 de bilete vandute la ora meciului.

  • Si lumea zicea ca sunt nebun cand ziceam ca vin de rup oamenii la un astfel de meci

 • Suma de 62.828 de euro, încasată în cele 36 de ore de pe bilete, este fără taxa de 5 lei de procesare a tichetelor, nu?

  • :)) fiecare cu curiozitatile lui. Daca esti chiar asa de curios, ma uit si iti si zic.

   • de ce? nu zic ca nu ma asteptam sa fie plin macar un inel la tribuna a doua dar ma astept ca biletele sa se vanda mai bine in ultimele zile la tribuna, oamenii care vor veni acolo neasteptand la fel de mult meciul ca cei din peluza

   • Mizez pe faptul că, mulți stelişti își vor cumpăra bilete la tribuna II după ce se vor întoarce din mini-vacanța de Paște.

    • Daca ma intrebi pe mine, ar trebui mai intai sa cumpere bilete la peluza, sa fie peluzele pline, apoi sa meargă si spre tribuna 2.

     • Stii ce ar trebui sa faci tu? O investigatie jurnalistica( doar esti jurnalist in primul rand si nu fan oprea) sa vezi matale daca nu acele bilete ,,vandute” online nu sunt cadouri cadrelor militare si familiilor lor, daca nu armata nu a adus ca pe vremuri cu arcanul ,,suporteri” sa dea bine la televizor.

  • Tribuna a II-a se vinde mai greu pentru ca au fost biletele la VIP ieftine si multa lume a luat acolo. Acum s-au cam epuizat la VIP si se vor vinde si la tribuna II usor-usor.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.