web analytics
Fotbal intern

Încă un pic până ne ucide Dudelange. Din nou

CFR și FCSB, adică actuala campioană și actuala (și veșnica) vicecampioană, au terminat la egalitate, 0-0, într-un meci care ilustrează perfect valoarea fotbalului românesc în clipa de față. Cele mai bune echipe din Liga 1, la nivel teoretic măcar, au oferit un ”spectacol” deplorabil pe alocuri, unul de pe urma căruia reușim noi să învățăm multe. De exemplu:

Să nu ne mai mirăm când o să ne bată din nou Dudelange sau Torpedo Kutaisi, The New Saints ori Cork City. Noi, atunci când punem pe masă cel mai bun material din Liga 1, avem 90 de minute cu ZERO șuturi pe poartă.

Învățăm că Dan Petrescu trăiește în basme. La finalul jocului, Petrescu încearcă să se scuze menționând că toate partidele CFR – FCSB se termină egal. Bine, cică, doar cu excepția victoriei cu 2-0 a CFR-ului de pe Arena Națională, acum câteva luni, dar de atunci ”s-au schimbat multe”. Da, doar că nu s-au schimbat multe, ci a venit el să omoare spectacolul. În rest, nu s-a schimbat nimic.

Învățăm noi definiții pentru fotbalul ofensiv. Teja spune că a forțat cu tot ce îi oferea banca. Alt Louis CK al fotbalului și acest Teja, om care forțează ofensiv cu Nedelcu în final, totul în timp ce Matei și Stoian, jucători cu adevărat de atac, își rodeau unghiile pe bancă.

Aflăm din acest fotbal și că interesul uriaș pentru joc a generat vânzări extraordinare de bilete. Sold-out, cică. Și meciul s-a disputat cu mai multe spații goale în peluze și tribune. Dar mesajul a fost transmis, fotbalul ”vinde”. 🙂

Nu în ultimul rând, învățăm că televiziunile sunt șeful suprem. Fac ce vor din echipe, programează doar la ore imposibile pentru spectatori, iar atunci când sunt confruntate, așa cum a făcut Ovidiu Costeșin de la Craiova cu Telekomsport, devin agresive. Ce nu înțelege Dan Udrea, așa cum nu a înțeles nici Naum și cum nu va înțelege vreodată Moraru, este că TV-ul nu dă bani din cer sau de la Soros. TV-ul dă bani pentru că ia bani, mult peste cât dă, de la telespectatori. Și dacă vom avea mizerii de meciuri la ora 12 noaptea de acum încolo, la Udrea și la Naum se vor mai uita doar verișorii lor de la Sângeorz-Băi. Cumva, cred că televiziunile au impresia că pierd dacă e lume pe stadioane, dacă ar programa meciurile la ore mai ok.

2 comentarii

  • CFR are asigurat titlul chiar si daca FCSB bate tot pana la meciul direct. CFR are traseul aranjat pana la meciul direct cu FCSB in care se va pune pe doua linii. Blat cu Sepsi, blat cu Astra dupa ce le-a facut cadou calificarea in finala, CSU Craiova le va da meciul sa fie siguri ca FCSB nu ia titlul iar Viitorul vor baga rezervele, gaseste el Hagi un motiv… Si uite asa inca o campioana de carton, decisa in alta parte decat pe teren. Cu toate pacatele si derapajele sale, ciobanul Gigi Becali este de 100 de ori mai curat decat oricare dintre titlurile CFR-ului.

    P.S.: Fotbalul asta urat pe doua linii cu curul in poarta era sa mai faca ieri inca o victima, Ajax era cat pe ce sa nu castige la Groningen, am urmarit meciul cu sufletul la gura, noroc cu inspiratia eternului Klaas-Jan Huntelaar, altfel echipa care a calcat in picioare Real Madrid si Juventus era sa se incurce de o echipa care s-a pus pe doua linii cu cutitul in dinti, atunci ce pretentii sa mai ai de la FCSB sa desfaca toate echipele din Liga 1 care se pun pe doua linii cu curul in poarta, blestemat sa fii Mourinho cu ceea ce ai adus in fotbal.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.