web analytics
Fotbal intern

Înainte să vorbim prostii invocând blaturi și aranjamente trebuie să:

 • să fim siguri că ne uităm la meciurile despre care insinuăm că sunt blaturi. Da, ați citit bine! Când dăm de înțeles că un meci a fost blat am face bine să ne asigurăm că nu suntem penibili și că am văzut meciul ăla. Tot, nu rezumatul, nu golurile! Believe it or not, sunt unii care nu se uită la meciuri, dar au certitudinea că au fost blaturi!
 • să ne pricepem la fotbal. Din păcate sunt foarte puțini jurnaliști care se mai pricep la fotbal, la jocul efectiv. Serios, nu e glumă! Obișnuiți cu vremuri în care știrea era dată de întâmplări ”din spate”, mulți jurnaliști acum sunt nevoiți să scrie despre jocul de fotbal și nu pot face asta pentru că nu se pricep. Așa că discursul cu blat/aranjament e la îndemână, te scapă de aprofundare.
 • să ne aducem aminte că avem o responsabilitate, mai ales pentru jurnaliști e valabilă asta. Aruncatul cu blatul în stânga și-n dreapta a transformat publicul într-un mutant oribil. Toți puștii care pierd la pariuri își varsă grotesc frustrarea pe internet argumentând cu un ”a fost blat” preluat din discursul jurnaliștilor lipsiți de responsabilitate.
 • să ne dăm două palme și să ne uităm la rezultatele concrete. Blaturile astea invocate de toți nu sunt dovedite, asta deși FRF lucrează, UEFA lucrează. Nu sunt ironic, blaturile astea despre care vorbiți toți sunt blaturi doar în căpățânile voastre de vreme ce nimeni nu le poate dovedi. Plus că în prostia lui, Becali are dreptate. Voi chiar credeți că cineva de la cluburi precum Steaua, Astra, Dinamo sau Pandurii își mai riscă libertatea în 2016 pentru un blat? Înseamnă că sunteți pâmânt de flori…

Sunt profund îngrijorat de ceea ce văd în jur. Prime pagini despre suspiciuni de blat complet lipsite de argumente, emisiuni TV în care e abordat acest topic fără nicio jenă, chiar și pe stadioane la masa presei se discută despre cum se fac blaturi la 2 din 3 meciuri. Ne ducem, încet-încet ne ducem!

nebuni

8 comentarii

 • Asta cu nu a fost dovedit e cel putin naiva. De cine vrei sa fie dovedita? De justitia care a fost mana in mana zeci de ani cu toti infractorii?
  Pe principiul asta înseamnă ca sandu si Dragomir nu au fost corupti nici o secunda in cei 20 de ani in fruntea frf/lpf, nu? Hai sa nu ne insultam inteligenta…

  • Deci justitia nu zice nimic, dar noi stim mai bine 🙂 Si e blat pentru ca asa zicem noi. Ah, si pentru ca ne-au scos de la pariuri.

   • Dar nu o spun eu, ci patronul tska dupa meciul cu viitorul când a afirmat ca “a fost o omenie”, iar apoi “coach-ul” a răspuns enervat ca el nu participa la asa ceva. Nu iti pui apoi mereu întrebări despre veridicitatea meciurilor dintre viitorul si acest tska?
    Despre restul meciurilor nu ma pronunt.
    PS: Si nici nu joc la pariuri 😀

 • “Obișnuiți cu vremuri în care știrea era dată de întâmplări ”din spate”, mulți jurnaliști acum sunt nevoiți să scrie despre jocul de fotbal și nu pot face asta pentru că nu se pricep.”
  Adevărat grăieşti. Acum 4-5 ani toate articolele de pe GSP sau Prosport începeau cu “Gigi Becali a declarat, Borcea a replicat, Mititelu a atacat, Porumboiu a comentat, Marian Iancu a ironizat, Copos s-a râzgândit, Dumitru Dragomir a susţinut o conferinţă de presă.” Între timp insii ăştia ori au intrat la puşcărie (mai toţi), ori s-au lăsat de fotbal (Porumboiu, Mitielu), iar majoritatea ziariştilor s-au văzut pentru prima oară puşi în situaţia de a scrie nişte articole nu doar a transcrie nişte declaraţii. Rezultatul e evident dezastruos. Noroc că fluieraşii greşesc cu spor, aşa se mai pot umple nişte pagini fără a fi nevoie de prea multă contribuţie proprie.

  • De aia nu pricepe nimeni jocul de fotbal acum, citeste presa si arata-mi cine vorbeste despre fotbal. Cine scrie despre fotbal. Baietii se uita in tribuna dupa prostii sau inventeaza blaturi.

  • Ti-am editat comentariul pentru ca nu pot discuta cu tine cat timp imi insulti colegul, indiferent daca sunt sau nu de acord cu ce spune. Nu sunt la curent cu parerile lui, insa asta e calitatea mea principala: nu imi formulez opiniile in functie de ce crede seful/colegul. Si de fiecare data mi le pot argumenta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.