web analytics
Diverse

Cât de important e mediul steril (P)

A fost nevoie să apelez la ajutor specializat pentru a scrie acest articol pentru că nu mă pricep la sterilizatoare pentru biberoane. Dar am găsit pe cineva care se pricepe, care a trecut prin toate astea, și iată despre ce e vorba. În primul rând, trebuie să înțelgem că încărcătura de bacterii la lapte este foarte mare și ultimul lucru de care aveți nevoie este să le oferiți un mediu de înmulțire rapidă. Apoi, mai trebuie să fiți conștienți de faptul că cei mici au un sistem imunitar care se dezvoltă, dar care în prima parte a vieții este deosebit de fragil, motiv pentru care trebuie găsit un echilibru cât mai natural în ceea ce privește expunerea/ferirea de factori cu potențial dăunător. Sterilizatorul de biberoane poate fi folosit, astfel, în ideea de a-i oferi un mediu controlat în interacțiunea cu recipientele din care mănâncă, dar care poate fi folosit și pentru lucrurile pe care un bebeluș este tentat, de obicei, să le bage în gură. Adică accesorii vestimentare mici, jucării mici, veselă și tot felul de alte accesorii. Și asta se întâmplă prin distrugerea elementelor dăunătoare cu ajutorul căldurii puternice și a aburului produs de sterilizatoare.

În oferta de pe site-ul Noriel, una care se arată foarte bogată, sunt cam două opțiuni mari și late în ceea ce privește aparatura pentru sterilizarea biberoanelor. Sterilizatoarele electrice, unele cu instrumente de control foarte complexe, care pot fi folosite pentru sterilizarea biberoanelor, accesoriilor, tot ceea ce necesită fiind apă și o priză. Mai există și o variantă mai light, adică sterilizatoarele care funcționează prin introducerea într-un cuptor cu microunde. Sunt sterilizatoare cu abur care distrug în doar câteva minute circa 99,9% dintre bacterii și germeni. Un sterilizator de top, precum NUK Vapo Rapid, poate steriliza complet șase biberoane în același timp doar prin utilizarea aburului fierbinte în circa top minute. Costă 339 de lei acum la Noriel, redus de la 400 de lei, și are review-uri bune.

Conform studiilor recente, folosirea sterilizatoarelor pentru biberoane este recomandată până în momentul în care cel mic dezvoltă o floră intestinală completă și va reuși, de unul singur, să se protejeze în fața pericolelor. Iar asta se întâmplă de obicei pe la doi sau trei ani, în funcție de organismul fiecăruia. Deci trebuie să gândiți achiziționarea unui sterilizator ca pe o investiție, un sterilizator mai scump vă poate ține toată acestă perioadă. Oricum, ce trebuie să rețineți este că aproape fiecare medic vă va recomanda folosirea lor în primele șase luni de viață ale celui mic.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.