web analytics
Fotbal intern

Hațegan i-a măcelărit pe olteni! Ce zice specialistul despre fazele de aseară

Meci încins în sferturile de finală ale Cupei României. Pe stadionul de la Severin, CSU Craiova a câştigat cu 6-5 după executarea loviturilor de departajare în faţa lui Dinamo şi s-a calificat în faza superioară după 120+ minute de luptă. Unul dintre actorii principali ai meciului a fost, deloc necesar, arbitrul Ovidiu Haţegan. Cel mai bine cotat arbitru român a făcut o serie lungă de greşeli împotriva oltenilor, furia craiovenilor fiind vizibilă pe tot parcursul meciului, dar şi în interviurile acordate la final. O analiză făcută de specialişti la final arată cum Haţegan se face vinovat de arbitraj pro-Dinamo la două faze extrem de importante din meci.

Băluţă este eliminat corect

Alex Băluţă a început în forţă repriza a doua, însă mijlocaşul oltenilor şi-a canalizat greşit energiile după nici 20 de minute de la restart. Băluţă a primit două cartonaşe galbene într-un interval de numai câteva minute, iar oltenii au protestat îndelung pentru o eliminare pe care o consideră prea uşoară. Chiar Băluţă a precizat la finalul meciului că Steliano Filip s-a lovit de palma lui şi că a fost eliminat prea uşor, însă analiza pare să îi dea dreptate lui Haţegan. ”Băluţă merita cel puţin un cartonaş galben, nu îmi dau seama de intensitate, dar lovitura e evidentă. Nu ştiu dacă era de roşu direct sau doar de galben”, a spus Constantin Zotta, fost arbitru, la Dolce. Totuşi, specialistul în probleme de arbitraj a avut ceva să îi reproşeze lui Haţegan: ”A fost confuz, a ezitat, a produs confuzie pentru că părea că îi arată cartonaşul galben lui Mateiu”.

A scuipat sau n-a scuipat?

Banca oltenilor a sărit în aer într-un moment în care, spre finalul meciului, Steliano Filip a părut că îl scuipă pe un Dimitrov căzut la pământ. S-a format imediat o busculadă, jucătorii Craiovei au reacţionat nervos, însă Ovidiu Haţegan i-a acordat doar cartonaş galben lui Filip. Fundaşul stânga al lui Dinamo a comentat mirat incidentul la finalul meciului: ”Aşa s-a auzit, că l-am scuipat? Eu m-am dus să îi spun să se ridice, Haţegan mi-a zis că mi-a dat galben pentru că m-am dus în viteză spre adversar”. Din nou, reluările îi dau dreptate arbitrului. În unghiurile prezentate de televiziuni nu se vede altceva decât transpiraţia lui Filip care cade peste fotbalistul lui CSU Craiova.

Penalty clar, Haţegan plasat impecabil. De ce n-a dat?

Cea mai discutată fază a meciului a avut loc în minutul 73. Nicuşor Bancu ciupeşte mingea pe lângă Popescu în careul lui Cerniauskas, fundaşul dinamovist îl impiedică evident, îi blochează ambele picioare, însă Ovidiu Haţegan îi acordă cartonaş galben lui Bancu pentru simulare. Plasat perfect pentru această fază, cu vizibilitate maximă, Haţegan l-a uimit pe Zotta. ”Nu prea este de comentat, este o piedică. E evident atacul fundaşului care îl împiedică pe Bancu. Piciorul fundaşului vine în faţa picioarelor jucătorilui Craiovei. Se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă”, a spus fostul arbitru.

Fault clar din postură de ultim apărător. Doar galben

Haţegan a continuat să ia decizii curioase şi spre final. În minutul 90, la o fază în viteză a lui Măzărache, fotbalistul lui CSU Craiova cade secerat după un duel cu Popescu. Aflat în postură de ultim apărător, fundaşul dinamovist a fost avertizat cu cartonaş galben de către Ovidiu Haţegan, o nouă decizie considerată a fi greşită. ”Eu cred că e o greşeală a lui Haţegan! Trebuie să judecăm momentul în care se produce ţinerea. Atunci era o distanţă de cel puţin 10 metri între locul faultului şi locul unde era Cerniauskas. E o greşeală! Cartonaş roşu pentru fundaşul lui Dinamo!”, a spus Zotta la final.

4 comentarii

  • lasa ca analistul preferat al televiziunilor de sport, Nea Mitica, a stabilit de aseara ca arbitrajul a fost fara probleme……… 🙂

  • La cat a fost furata dinamo in acest campnat un meci in care sa zicem ca a fost ajutata mai conteaza .sincer nu mi aduc aminte sa fi scris asa dupa 2 2 cu astra 2 1 golul anulat la targu mures eliminarea lui buzu de la iasi ..

  • Din câte am înțeles , de la un prieten arbitru din ligile inferioare , Hațegan e cel mai bine cotat arbitru pentru ca ar vorbi aproximativ 6 limbi străine ( sigur , nu fluent pe toate, dar la un nivel decent ) , din acest motiv ar fi atât de promovat pe listele UEFA/FIFA și probabil tot din aceasta cauza nu este pus la zid atunci când arbitrează slab in Liga 1.
    Nu o zic ca pe o certitudine , dar poate fi adevărat.

  • Totuși,în meciurile europene a avut prestații bune,apreciate.Care e treaba?Acolo arbitrează pe bune şi în campionat are anumite interese ascunse? Curios.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.