web analytics
Fotbal intern

Hamroun, Columbeanca fotbalului. Scoasă din sărăcie, s-a îndrăgostit de arabi

Nu-s fan Gigi Becali, cei care citiți blogul ăsta de mult timp știți asta. V-am explicat în mai multe articole cum omul s-a îmbogățit serios de pe urma Stelei, club care a produs bani ani la rând. El e de vină pentru că Steaua a ajuns în situația de acum, are o vină mare pentru conflictul cu Armata, are toată vina pentru că un club cu potențial uriaș e zero pe marketing și aproape zero pe comunicare. Îi găsesc minusuri până mâine dacă mă pun. Dar sunt și momente în care are dreptate, iar în situația Steaua – Hamroun, Gigi Becali are dreptate. La fel cum și Negoiță avea dreptate în urmă cu doar câteva zile în situația cu Gnohere.

Hamroun, un nimeni cu fundiță înainte să fie luat de la Galați, a primit o ofertă de la nisipurile aurii din Arabia și se dă cu curul de pământ că nu-i lăsat să plece. Adică Steaua l-a luat de pe bonuri de masă și sana la 1,5 litri, că murea de foame într-un cămin de nefamiliști de pe faleza Dunării, s-au ajutat reciproc conform unui contract scris și parafat de bunăvoie, dar când vin arabii cu cașcavalul (și vin pentru că ai jucat la Steaua, ți-a crescut cota artificial, că nu ai fost vreo mare sculă, n-ai câștigat nimic) dintr-o dată contractul ăla nu mai există. Adică e de datoria lui Becali să se gândească doar la viitorul tău și să-ți dea drumul, eventual pe doi lei. Pentru că ce? De ce s-ar întâmpla asta? De ce l-ar lăsa Negoiță să plece pe Gnohere așa, din senin? Gnohere avea 140 de kile de carcasă când Dinamo l-a luat la cură. L-au făcut fotbalist, l-au îmbrăcat, hrănit, spălat și lucrat, iar când a început să dea rezultate, hop!, plecăm moca.

Ia nu mai plecați voi moca și respectați contractele, ce ziceți? Sigur, patronii sunt în general stăpâni de sclavi, așa ne-am obișnuit să zicem. Dar vă garantez eu că Hamroun n-a fost sclav la Steaua. A avut un salariu uriaș în comparație cu rezultatele lui, a avut cele mai bune condiții de deplasare și cazare din România, cele mai bune condiții de medicamentație, antrenament și cel mai bun echipament sportiv, mă refer aici și la chestiile cu care a lucrat la antrenamente.

Știți ce e Hamroun în comparația asta? E Monica Columbeanu. Luată din Bacău, acolo unde ieșea cu băieții în centru la un șaorma, spălată și vopsită, învățată cu viața bună, apoi răsculată și cu chef de mai mișto. Doar că dacă se vrea Monica, Hamroun trebuie să facă precum Monica, să rupă actele alea legal. Adică să plătească, dacă e cazul!

hamroun

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.