web analytics
Fotbal intern

Halucinațiile unui finanțator care-i pe care să dispară din fotbal

Am fost întrebat de ce nu am mai scris, ca de fiecare dată, un text pe blog despre meciul de aseară dintre Steaua și Poli Timișoara. N-am scris pentru că n-am avut ce, pentru mine ce se întâmplă în ultima vreme la echipa asta și în special ce s-a întâmplat aseară nu are legătură cu fenomentul fotbal. Deloc!

Fotbalul e despre suporteri, în primul rând. Fără suporteri nu există, iar atunci când cei de pe teren sunt niște imitații de proastă calitate lucrurile nu mai pot fi comentate. Ce e de comentat legat de jocul ăla?

Ce mi se pare însă mișto de subliniat apropo de meci este că au fost vreo 500 de spectatori pe Național Arena. Practic, aproape de zero, căci din ăștia 500 vă garantez eu că 300 au fost invitați și rude sau prieteni din partea fotbaliștilor. Deci vreo 200 de spectatori plătitori la clubul despre care Gigi Becali spune că-i cel mai iubit din România. Cât de tare?

Omul ăsta primește acum exact ceea ce merită, după ce ani la rând s-a pi#at pe importanța fanilor care îi aduceau câteva milioane bune din bilete. S-a pi#at pe galerii, nu a fost capabil să priceapă cât de importante sunt dincolo de ”problemele” pe care le mai avea cu amenzile. Și-a angajat toți cercopitecii din anturaj la club, iar lații ăia n-au fost capabili să găsească măcar o singură soluție pentru a se redresa și pentru a readuce lumea la stadion.

Ce nu înțelege omul cu evidente halucinații este că finalul e foarte, foarte aproape. Adică Steaua pe care o are el poate să dispară. Fără nicio altă sursă de finanțare în afară de mila creditorului, clubul este dependent de o calificare în grupele unei competiții europene în sezonul următor. Iar cum fotbalul prestat acum nu i-ar da voie nici măcar să spere la un playoff de Liga 1 dacă s-ar începe de la zero, șansele de Europa sunt infime. Fără banii ăia, creditorul va începe să fie pe minus și să nu vă mirați dacă arde tot și închide taraba, precum condamnații pe care i-a mai avut în trecut drept omologi pe la alte cluburi. Și ce e mai tare e că dacă de mâine dispare nu o să îi pese nimănui.

12 comentarii

  • Problema este ca daca maine FCSB nu mai poate sa fie numita Steaua in vreun fel sau altul fotbalul romanesc va intra in faliment ireversibil pentru urmatorii 5-10 ani. Gnaditi-va ca la urmatoarea licitatie pentru drepturi TV daca nu va mai fi Steaua in Liga 1 televiziunile vor oferi un pret de mizerie, deci adio bani pentru toate cluburile, inclusiv Viitorul Constanta care are un proiect senzational pentru situatia economica si sociala a Romaniei si a fotbalului romanesc se va duce de rapa pentru ca 2,5-3,5 milioane de euro pe sezon care vin din drepturile TV sunt bani vitali pentru acest poriect pana va ajunge la maturitate. Vom ajunge in Liga 1 la salarii de 500-1000 de euro, adica ne vom intoare la fotbalul amator.

    Ciobanul de Gigi cu toate pacatele si derapajele lui aduce rating si bani pentru televiziuni si pentru celelalte cluburi ca le mai cumpara jucatori cand se califica in grupele competitiilor europene, numai Astrei platindu-i in ultimul an calendaristic 3,5 milioane de euro si astfel a tinut acea echipa in viata. Si Viitorul lui Hagi a beneficiat de acesti bani platiti de Gigi. Fara el si struto-camila sa la ora actuala fotbalul romanesc este mort.

  • Eu care cunosc mai bine echipa Steaua ma declar de acord cu ce se spune in acest articol desi ma doare Aceasta echipa a insemnat Voinescu Zavoda 2 Apolozan Onisie Bone Constantin Cacoveanu Alexandrescu Tataru

  • Nu stiu daca nu o sa ii pese nimanui asa cum spui tu, dar sunt sigur ca multi se vor bucura. Eu unul abia astept sa se inchida cloaca, o combinatie de manele si kitsch. Pur si simplu imi doresc ca MM sa ramana somer pe viata si Soarele sa nu mai poata antrena “cea mai puternica echipa din Romania”. Vreau sa vad Soarele la Würzburger Kickers. Sa isi arate valoarea acolo si apoi poate sa ajunga si la Bayern Munchen.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.