web analytics
Fotbal intern

Haideți să ne prefacem că Răzvan Marin avea oferte mai tari, dar a ales doar Standard Liege!

Aici nu vorbim despre calitățile de fotbalist ale lui Răzvan Marin. Deloc, nu-l critic. Sigur, nu sunt cel mai mare fan al lui, însă pot recunoaște un fotbalist bun pentru nivelul Ligii 1, un fotbalist care folosește bine ambele picioare, care e util și defensivei și ofensivei, un fotbalist cu un șut foarte bun. Aici vorbim despre realitățile fotbalului, unele pe care presa de sport din România le îngroapă sub un morman de bullshituri și de înflorituri de cele mai multe ori prea penibile ca să le mai pot citi.

După cum probabil c-ați aflat, Răzvan Marin este aproape de a semna cu Standard Liege, un club care acum este pe locul 8 în prima ligă din Belgia. Și, dacă am scoate din contextul ultimelor luni această știre, atunci am avea motive să ne bucurăm. Un fotbalist tânăr pleacă din Liga 1 în străinătate, într-un campionat mai puternic. În schimbul lui, Viitorul primește o sumă mare, mare de tot. Dar nu putem să o scoatem din context și mie mi se pare absolut grețos cum acum toată lumea se preface că sutele de ”știri” de până ieri nu au fost scrise.

Înainte ca Răzvan Marin să decoleze spre Belgia, citeam cu o frecvență demnă de o cauză mai bună știri legate de interesul unor cluburi foarte mari pentru semnătura lui. Fiorentina îl voia cu orice preț, Roma se gândea să facă oferte, Juventus fucking Torino, ditamai Juventus pregătea o ofertă! Întrebați prin telefon sau în direct, pe la TV, Răzvan cu tatăl său nu confirmau, însă nici nu infirmau știrile. Și pe ei nu-i condamn, ei se vindeau bine, îi felicit. Dar presa? Cum să te prefaci că nu e nimic ieșit din comun ca un fotbalist pe care ”îl vrea” Juventus ajunge la o echipă de jumătatea clasamentului din Belgia? Cum să te prefaci că nu e nimic anormal într-un transfer la Standard când tu ai făcut emisiuni la posturile TV de sport despre cum va juca el în Serie A la Juventus. Bucătarii de la frenetik.tk îl și fotoșopau în tricoul lui AS Roma, transferul era dat ”exclusiv” pe portarul ăla inestetic.

Aici nu e nici măcar vorba despre știri false. E vorba despre nesimțire sau despre nesimțirea de a recunoaște că mâncăm rahat cu polonicul. Suntem puși în fața faptului împlinit, Răzvan Marin va pleca probabil la Standard Liege, da? Standard, nu Juventus, Fiorentina sau Roma. Sau ultimele trei s-au mișcat prea greu? N-au făcut oferte concrete la timp? 🙂

Ne place să ne mințim! Ne spunem că suntem buni, mari, tari, dar când realitatea ne dă câte o palmă preferăm să ne ascundem în loc să învățăm ceva.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.