web analytics
Fotbal intern

Hai să facem un pariu!

Edit: Nu vor fi 4 întâlniri între Steaua și Rapid. În playoff se va juca în sistem ”grupă de campionat mondial”. Adică o grupă de 4 cu meciuri disputate într-o singură manșă, pe teren neutru.


Nu e nicio noutate, însă tocmai mi-am dat seama că e foarte, foarte probabil ca până la finalul acestui sezon să mai avem alte patru (de fapt sunt trei, vezi explicație mai sus) meciuri între Steaua și Rapid. Cum patru? Păi primul ar fi returul din sezonul regulat, apoi extrem de probabila dublă întâlnire din playoff-ul care dă echipa ce va merge la baraj, plus destul de posibila finală a Cupei României pe București.

Asta înseamnă că vom mai avea parte de patru partide care se vor disputa cu o atmosferă extraordinară, lucru pe care nu îl mai vedem pe nicăieri la nivel înalt în fotbalul românesc.

Acum, înțeleg că Rapidul ar putea să nu mai joace în Giulești prea mult timp, iar Steaua are de respectat o reciprocitate și va trebui să găsească un stadion mai mare cel puțin pentru retur. Dacă măcar un meci dintre toate astea patru se va disputa pe Național Arena, faceți pariu cu mine că măcar un meci se va disputa cu casa închisă? Adică cu 50.000 de bilete vândute?

Da, știu, haha! Faceți pariu? Eu zic că măcar o partidă dintre Steaua și Academia Rapid de pe Național Arena ar vinde 50.000 de bilete. Dacă rapidiștii vor fi gazde, lucrurile sunt și mai simple, ei sunt aproape toți concentrați în jurul acestei echipe, dovadă meciul tur. Vor veni în număr mare. Apoi, Steaua ar mobiliza pe stadion masa de fani din București, adică exact ceea ce (cu excepțiile de rigoare) lipsește zestrei FCSB-ului. Desigur, vor veni și spectatori neutri, fani FCSB care vor să vadă meciul și tot așa.

Merge pariul? 50.000 de spectatori?

*facem pariu pe bune, nu cum am mai făcut cu cineva aici pe blog și după ce am câștigat (suma trebuia să fie convertită în echipament sportiv pentru copiii din campania Ajută-i să crească!) omul mi-a dat ban, unfollow, hide și kick.

19 comentarii

  • Eu sunt stelist adevărat, nu mioară fîcîsîbistă și chiar așa mi se pare aproape imposibil să umplem stadionul. Cu toate astea, dacă majoritatea colegilor tăi ziariști/reporteri de sport de la toate trusturile și-ar face meseria corect, fără să fie sclavii războinicului luminii și biruitorului întunericului, atunci să aduni 50.000 de oameni la un meci al Stelei nu ar fi imposibil.

  • 50000 e mult dar nu imposibil, mai ales daca voi in presa promovati din timp, faceti tam-tam. Si eu as veni, de curiozitate. Cred ca un 30.000 e mai usor de realizat, totusi 50000 ar insemna sa se umple full pana sus, fara sectoare “tampon”. Mai conteaza si pretul…

  • Știu o grămadă de fcsbiști care mi-au spus că vor veni la Steaua – Rapid, dacă se va juca pe National Arena.
    Nu vreau să intru în teorii conspiraționiste, dar dacă fina lu’ nea gigi pune un eveniment pe N.A. fix in ziua meciului? Sau crește chiria așa deodată… 🙂 Nu de alta, dar crezi că nu-i e frică ciobanului să nu piardă oameni care vor prefera atmosfera facută de peluză în locul meciurilor cu Chiajna, Voluntari, ASU etc.? Liga 4 începe primăvara, când nu e nici cald, nici frig, meciurile nu sunt la ore de UCL că așa vrea Digi. Mai migrează 100 de la fcsb la Steaua, apoi încă 100 și tot așa…

    • Daca ii pasa ciobanului de oameni, nu se ajungea aici. Ce va face el – ori o sa cumpere la bascalie 2-3 jucatori de la CSA (nu acum, cand o sa fie prin II) ori o sa faca o Steaua 2 in liga III sa-i blocheze.

      In rest, sa fim seriosi, e liga IV, e inceput, e frumos insa e o echipa de stat si daca nu se baga suporterii sa cotizeze serios se va bloca.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.