web analytics
Fotbal intern

Hai să distrugem verișorii mici!

Au fost spuse atât de multe lucruri bune despre naționala U21 a României încât, zic eu, presiunea e mai mare la meciul ăsta ca oricând. Calificarea la Euro 2019 e aproape de tot, iar în tribunele de la Cluj o să fie un număr mare de oameni diseară. Jucăm cu unii dintre verișorii mici, cu Țara Galilor, iar victoria ne dă voie să dăm drumul șampaniei.

Naționala noastră arată bine de tot, am mai discutat despre asta. De la mijloc în sus, de exemplu, sunt doar jucători consacrați. Și prin ”consacrați” mă refer la fotbaliști pe care îi recunoaștem ușor, cu care suntem familiarizați. Pentru că, dacă faceți un mic exercițiu, o să vedeți că nu știam chiar atât de bine fotbaliștii de la U21 în generațiile trecute. Ori în cazul ăsta, contra verișorilor mici, vor juca Nedelcu (FCSB), Cicâldău (CSU Craiova), Hagi (Viitorul), Fl. Coman (FCSB), Man (FCSB) și Pușcaș (Palermo). Și toți sunt fotbaliști care intră și joacă la echipele lor de club, un aspect incredibil de important în fotbalul de azi.

Sigur, nici cu defensiva nu suntem în pom. Începând de la faptul că avem portar titular în Serie A și terminând cu ceea ce cred eu că e cel mai mare avantaj al României, suspendarea lui Nedelcearu, n-am emoții mari nici acolo. Ce-i drept, despre verișorii mici U21 nu știu nimic. Nimic, adică nimic, zero, nada. Dar sunt eliminați din cursa pentru Euro, trebuie să fie și ăsta un indiciu, nu?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.