web analytics
Fotbal intern

L-am hackuit pe Budescu și am aflat cum a ales între Astra și FCSB

În general, atunci când un fotbalist alege între două oferte el se gândește la mai multe aspecte. Un fotbalist normal, dacă avea de ales între Astra și FCSB, punea pe hârtie plusurile și minusurile. Cam așa:

Astra                                     FCSB
+ Șumudică, grătare         -Becali țipă
– Pericol dispariție             – Pericol dispariție
– meciuri cu Voluntari      + posibil Liga Campionilor
+ nu e nimeni atent          – e presa călare

Asta pe lângă bani, capitol important. Un fotbalist normal se gândea că dacă, să zicem, Astra îi oferă 15.000 pe lună și FCSB îi dă 20.000 pe lună plus un bonus de instalare de cel puțin două ori mai mare, alegerea normală e echipa lui Becali. Asta dacă aduna mai multe plusuri în tabelul de mai sus. În fine, ce vreau să spun este că sunt alegeri complexe și rareori sunt făcut doar pe baza unui singur argument.

Ei bineeeee, Constantin Budescu. Cine îl cunoaște pe mijlocașul campioanei (eu nu-l cunosc) știe că al nostru Costică e un tip mai special. În toată tevatura asta, cu dispute televizate între Becali și Dani Coman, cu declarații ale lui Șumudică, cu presiuni fecesebiste, cu articole de presă, cu interese de impresari, Budescu a ales să stea deoparte. Chiar a stat, serios! Omul nu a dat doi bani pe discuții, nu i-a păsat absolut deloc de ofertele primite din cele două părți. La bani mă refer. Pentru el, alegerea a fost simplă și a fost făcută în funcție de clubul care i-a putut pune în contract următoarea clauză. Redau aproximativ:

Jucătorul Constantin Budescu poate părăsi clubul fără să avem pretenții financiare în eventualitatea în care o echipă din afara României își manifestă interesul concret, scris, pentru serviciile sale

Atât! Fo’ real, nu e glumă! Budescu a gândit-o în felul următor. S-a umplut de bani de pe urma contractului cu chinezii de la Dalian nuștiucum, motiv pentru care orice ofertă din România intra la capitolul ”tot aia”. De aceea, planul lui era să poată să joace până la vară, moment în care să plece din nou pe bani mulți undeva. Speranțele sunt în zona Golfului, prin Qatar sau prin Emirate. La FCSB nu se putea treaba asta, s-a lămurit rapid. Gigi Becali i-ar fi oferit bani mai mulți, însă contractul era pe minimum 3 ani, iar un eventual interes însemna că FCSB-ul avea pretenții financiare. Ori în ochii lui Budescu, pretențiile financiare însemnau posibilitatea ratării unui nou transfer care i-ar asigura, for good, viitorul.

De asta a stat calm și a ales Astra. A avut emoții doar pe final, puține, până când cei de acolo i-au pus clauza de mai sus în contract. Altfel, n-a transpirat o clipă! Și-a atins obiectivul. Bravo lui, știe ce vrea, fie că suntem noi de acord cu el sau nu.

4 comentarii

  • + o prima de instalare maricica daca pleaca liber in vara (la o oferta concreta a unui club din strainatate).

    Cel mai fericit om de la Steaua ca vine Budescu este AMP. Facea prima de instalare a unui viitor transfer 50%-50% cu Costica, asta sa fie bine… sa nu fie rau.

  • Fără îndoială, dacă face vreo minune în Europa League chiar are șanse să prindă marele jackpot in vară, deși nu știu ce jucători mai are Sumudica acolo.

  • În 2050 mai intra steaua in liga, poate copiii lui Buzescu vor juca pentru Steaua în liga.

    Deocamdată de mulțumește cu primăvara europeană la figurat dar și la propriu ținând cont că o șterge la vară.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.