web analytics
Fotbal extern

Cât de grande e, de fapt, Răzvan Lucescu

Are presa din România darul să se bucure, ceva de speriat. Șumudică și cu Răzvan Lucescu sunt eroi în ultimele zile, știri despre ei, oameni trimiși în Turcia și Grecia, modele de urmat pentru antrenorii din țară. Aproape că mi-a dat o lacrimă! Despre Șumudică nu mă pronunț, habar nu am ce se întâmplă în Turcia, n-am urmărit nimic, nici măcar rezultatele. Dar știu ce se întâmplă în Grecia, acolo unde lumea îi dă în cap lui Răzvan Lucescu pe bună dreptate. Să vă explic de ce, pe rând:

1. Pentru prima dată în istoria modernă, valoarea lotului lui PAOK este una care permite echipei să se bată la titlu. Adică, spun oamenii pe la DigiSporturile și Telekomurile lor, PAOK are un lot la fel de valoros precum Olympiakos. Ori asta nu s-a mai întâmplat de muuuuuulți ani!

2. Răzvan Lucescu nu e halit pentru că e un fel de Dică la FCSB. Adică face ce ordonă fiul patronului rus. Bagă-l pe ăla, ține-l pe ăla pe margine, trebuie să joace ăla cu salariu mare. Presa nu înghite asta, fanii nu acceptă asta. Grecii lor nu prea joacă.

3. Rezultatul extraordinar cu Panathinaikos e extraordinar doar pentru presa română. PAO e în colaps, sunt la câteva puncte de retrogradare, pe locul 11. N-au bani, nu mai au cine știe ce jucători, nu sunt plătiți de jumătate de an, nu există. Deci marea victorie e doar o victorie.

4. Olympiakos l-a bătut, AEK l-a bătut. Să nu vă imaginați că fanii sunt încântați că au bătut pe Atromitos. Că nu-s!

5. ”Dezavantajul” dat de faptul că PAOK a jucat tot acest sezon fără fani acasă e, de fapt, un mare avantaj. Dacă juca cu fani acasă nu l-aș fi văzut bine pe Lucescu după bătăile primite de la echipele din Pireu și Atena.

6. PAOK e pe locul trei acum, nu a fost în stare să profite de începutul slab al lui Oly. Și e pe trei, sub AEK și Oly, deși are lot mai bun. Așa că titlul, speranța fanilor care în acest sezon pare să fie justificată, e… Așa și așa. Se poate, dar la fel de bine se poate rata totul. Pentru că, repet, ei au cea mai bună echipă din prima ligă greacă în clipa de față. Locul 3 pentru cea mai bună echipă nu e motiv de laudă!

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.