web analytics
Motorsport

GP-ul din Australia, fractura lui Crutchlow și Pedrosa la KTM

Weekendul MotoGP din Phillip Island e transmis în direct de Eurosport. Atenție la ore: calificările clasei MotoGP sunt sâmbătă la ora 08:10. Cursele sunt duminică de la 04:00 (Moto3), 05:20 (Moto2) și 07:00 (MotoGP)

E greu pe final de sezon, atunci când MotoGP-ul pleacă în zonele care ne obligă să ne trezim la ore imposibile. Așa și cu Phillip Island, acolo unde am fost capabil să văd doar FP2-ul de la MotoGP. Și am avut ce vedea, după cum o arată și rezultatele, dar și lista cu indisponibili. Căzături în lanț, cu Marquez, Nakagami, Bautista și Crutchlow. Dacă pentru Bautista n-au fost daune de ordin fizic și spaniolul a stat pe tușă în FP2 pentru că avea motocicletă de rezervă cu probleme, britanicul a comis-o rău. Căzătura, deloc gravă la prima vedere, l-a scos complet din circuit pentru acest weekend. Crutchlow și-a fracturat glezna și nu va mai concura în Australia, asta cu toate că avea un timp excelent în FP2, timp cu care a rămas pe P5 până la finalul unei sesiuni în care cei mai rapizi au fost, în ordine, Iannone, Petrucci, Vinales și Dovizioso. Asta apropo de ”estimările” care dădeau circuitul drept unul imposibil pentru Ducati. Ei bine…

O altă veste importantă a zilei vine de la Dani Pedrosa. Unul dintre greii MotoGP-ului care și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon va rămâne, oarecum, aproape de competiție. Red Bull KTM a anunțat că a obținut semnătura lui Pedrosa pentru postul de pilot de teste, alături de Mika Kallio. Nu mă bag, însă în declarațiile oficiale n-am văzut niciun ”Dani nu va apărea cu invitație într-un GP la anul”, deci nu e exclus. Pe Kallio l-am mai văzut.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.