web analytics
Fotbal extern

God save the team!

Prestația de azi a Angliei a fost penibilă, pe alocuri. Dar prestația de azi nu înseamnă că Anglia nu are șanse la titlul mondial, e devreme. Așa cum nu înseamnă nici în cazul Germaniei, Franței sau Argentinei. Însă la ce modalități de exprimare au verișorii, mi-e teamă că o să fie un nou turnel final în care o să aibă succesul pe care îl au la nivelul echipelor de club atunci când joacă în Europa. Adică spre zero.

Mi se pare extraordinar că ăia care acuză Rusia de dictatură, ăia care îl arată pe Putin drept principalul zugrav al cultului de personalitate, ei bine ăia să cânte imnul următor:

God save our gracious Queen!/ Long live our noble Queen!

God save the Queen! / Send her victorious,

Happy and glorious / Long to reign over us,

God save the Queen

Să vă fie de râs mizeria de EPL a verișorilor. Dănuț Șomcherechi ăla care a făcut penalty cât a costat? 50-55 de milioane? Acum că a jucat la Mondial trebuie să facă cel puțin 200-300 de milioane. Ia, hai să îmi explicați voi mie că sunteți experți cum sunt bani mulți, cum cerere și ofertă, cum kilu lu Costel.

Aaaa, și vreau să îmi mai spuneți cum Ionuț Pietre e mega-fotbalist, că și el a fost tot vreo 40-50 de bețe, nu? Ce trebuie să pricepeți voi e că pe mine mă doare în bendix de ce vreți voi să vedeți la TV și de ce vă interesează în fotbal. Prost e că vă stricați sistemul de valori ridicându-i pe unii la rang de mari valori. Ok, sunt jucători buni, dar departe, foarte departe de ceea ce credeți voi. Găsesc la Sociedad și Getafe fotbaliști la fel de buni, la 1,5 milioane bucata.

Naționala care l-a avut pe cel mai bun executant de lovituri libere din istoria fotbalului a ajuns să spere la jamaicanul de Ashley Young. Cel care în minutul 80 trimite în Cecenia o minge pe care Beckham o dădea, vorba unui prieten, ”unde să fute păiangănii”.

Nu sunt ipocrit, mai ales că în ultimele luni am luat destul de multe mii de euro de la colaborările cu casele de pariuri. Dar pariați mai subțire, tată! Sau nu vă mai implicați emoțional, că din cauza pariurilor ați ajuns să apreciați exclusiv cifrele, exclusiv lucrurile pentru care găsești cotă. Nu mai vede nimeni un călcâi, o braziliană ratată, dar mișto, nu mai dă nimeni doi bani pe un schimb rapid de pase dacă nu se transformă în gol. Rashford a luat maue de la jumătate de glob, pariez, atunci când a driblat excesiv în marginea careului.

O nouă mostră de modern dată de comentariul TVR. ”Jucătorii tunisieni sunt gelați, dați cu briantină”. Cu ce, mă? 1983, tată!

5 comentarii

  • Imi pare rau ca trebuie sa-l aduc in discutie pe Cristiano aici, dar asta e fotbalul pe care casele de pariuri l-au creat. Camd Neymar le da craci fundasilor adversi, aia sar la bataie iar noi le dam drepate… Vezi domne’, nu-i respecta… Nu vorbeste nimeni despre lipsa lor de valoarea, ca daca ar fi avut, nu le-ar mai fi dat craci. Logic! In schimb, il iubim si-l adoram pe Cristiano care are 450 de goluri cu latu’ din 3m, care “are curaju’ sa traga de la distanta” (mai nou, golul 2 cu Spania i-a fost atrbuit lui pentru ca a avut curaj sa traga, nu lu’ Karius De Gea), care simuleaza la fiecare umar la umar (desi are 1.86m si merge pe deviza “daca sala nu, nici talent n-am”) si care n-a mai driblat un fundas de cand il amtrena Loți… Mai nou ne enerveaza echipele care tin prea mult de posesie pentru ca sunt “plictisitoare”, in schimb iubim Man Utd si Atletico pentru ca stiu sa tina de rezultat… In loc sa interzicem antrenori precum Mourinho sau Simeone, ii ridicam in slavi ca practica un fotbal “disciplinat”… Toate astea, din cauza caselor de pariuri care ne-au transformat in fani REZULTAT, nu in fani SPECTACOL…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.