web analytics
Ghiduri

GHID: Cum să folosești Booking.com pentru a obține cele mai mari reduceri la cazare

V-am spus că mi-am luat viza SUA, hai să vă spun și cum puteți găsi cazări ieftine în cele mai scumpe locuri ale lumii. Am folosit trucul ăsta în 2014 când am mers la Moscova, în perioada în care Moscova era super hiper mega scumpă, nu ca acum. L-am folosit și acum, în căutarea unei cazări pentru New York, orașul care mi-a dat sângele pe nas la propriu din cauza prețurilor la cazare. E înfiorător de scump, am petrecut zile întregi căutând camere sub 200 de dolari pe noapte.

Ingredientele mele erau cam astea: să fie în Manhattan, să fie de cel puțin 3 stele, să fie într-o zonă safe cu mijloc de transport aproape.

Ideea e cam așa. Booking.com e un serviciu excelent, însă nu folosit ca atare. Adică nu intrați pe site și nu vă căutați direct acolo prețuri bune, pentru că rareori se va întâmpla să le găsiți. Cel mai bine e să folosiți un agregator de agregatoare de oferte, în cazul meu skyscanner.ro, și să vă căutați prin el cazare. Pentru că acest agregator de agregatoare vă arată pentru fiecare hotel cele mai bune prețuri pe care le oferă mai multe servicii de tipul booking (hotels.com, agoda.com etc). Iar acolo ”bătălia” e între ele.

Exemplul meu concret acum: am găsit un super hotel de trei stele în Lower Manhattan, în Tribeca, poziționat la 5 metri de o stație de metrou. Prețul camerei duble pentru o săptămână este, în mod normal, 4.700 de lei. Ei bine, folosind trucul ăsta am reușit să găsesc camera la… wait for it… 3.050 lei plus 3.50 USD taxă de whatever pe zi. Oricum, o reducere considerabilă. Să plătești nici 750 de dolari pe un hotel dintr-o zonă decentă în New York e aproape un miracol. Și faza cea mai mișto este că am anulare gratuită a rezervării până cu o zi înainte de a ajunge acolo, adică pot sta cu ochii pe o oferă mai bună în altă parte. Deși mă îndoiesc că voi găsi.

Dacă aveți întrebări, vă răspund cu plăcere.

foto: Frank Schulenburg via Wikimedia Commons

foto: Frank Schulenburg via Wikimedia Commons

6 comentarii

 • Mai e o metoda de a folosi la maxim booking-ul. Faci simulare la ei, apoi negociezi direct cu hotelul respectiv, mentionand oferta booking. E o metoda lipsita de fair-play, dar eu am reusit sa obtin preturi mai bune direct de la hotel. Si in plus am reusit sa negociez si pretul la parcare. Nu stiu cum sta treaba cu USA, dar cu nemtii a mers.

  • faza e ca eu am gasit prin booking cu 1700 de lei mai ieftin decat direct la hotel. Cam ce reducere sa-mi mai faca hotelul? 🙂

  • DAFQ if i know. Stiu doar ca daca intri pe skyscanner.ro si cauti hoteluri o sa iti prezinte niste oferte pe care nu le-ai gasi daca ai cauta direct pe booking.

   • Si atunci booking la ce imi mai trebuie? Ca sa caut hoteluri de care as fi interesat? Si apoi ca sa rezerv ma mut pe skyscanner? Astia ar fi pasii?

    • Banuiala mea este ca booking ofera o reducere suplimentara pentru agregatoarele care ii includ ofertele in cautare. De acolo diferenta!

     Daca nu experimentam pe propria piele nici eu nu credeam. Insa diferenta la mine a fost mare de tot.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.