web analytics
Fotbal intern

Gâfâit

În momentele astea, Steaua mi se pare fix precum echipa pe care mi-o făceam la Football Manager când aveam buget mare și cu care nu aveam rezultate și un joc bun pentru că neglijam omogenitatea și tactica construită pe calitățile fotbaliștilor. Mă tot uit la meciuri și văd fix asta, joc construit de calitățile unor fotbaliști, atât.

Și nu, nu e un apropo la Oprița, că dacă aveam ceva de zis o ziceam direct, nu mă feream. Dar mi-aș dori să îl aud vorbind despre subiect. Și înțeleg că e greu în vreme de Covid, când unii se îmbolnăvesc, unii abia revin după 14 zile de pauză în care au făcut doar flotări pe acasă, dar chiar și așa. Chiar și așa mi se pare că diferența de valoare între loturi ar trebui să se vadă în teren. Sunt jucători cu experiență, cu valoare mai mare decât liga în care joacă, nu e ca și cum poți spune că nu ai cu cine dezvolta faze de joc. Ce înseamnă fază de joc? Păi poate o construcție pe faza ofensivă așa cum a avut Academia 2 în minutul 80, atunci când Steaua putea să primească gol dacă ăla care a finalizat avea măcar 2 la șut.

Pacionel pare să fie o achiziție bună, mai bună decât mă așteptam în clipa în care am aflat de transfer. La fel cum Zaharia poate să fie mai util decât e, pentru că se vede din atingeri, din pase, că e un fotbalist mai bun decât nivelul ligii în care joacă. Dar mă uitam la meciul cu Academia 2 și… nema!

Voiam să zic ceva și despre teren. Despre arătura aia obosită de pe Sportul Studențesc. Dar nu e vina cuiva, astea sunt condițiile. E Liga 3, trebuie să te adaptezi și să joci și pe un teren viran obosit așa cum a ajuns, din păcate, stadionul Sportul Studențesc. Mă uitam la Zaharia în prima reprizăm, în banda dreaptă, și era fantastic. E un fotbalist care nu stă cu ochii pe minge, el caută jocul, caută coechipier pentru pase, ține capul sus. Doar că nu poți ține capul sus atunci când mingea pe care ți-o faci nu respectă traiectoria normală pentru că o ia brăila din cauza dâmburilor de pe teren, din cauza gropilor din suprafața de joc.

Mă așteptam să fie încercată mai mult poarta Academiei 2, dat fiind faptul că n-au avut portar, ci un băiat adus de la schimbat roți vară/iarnă. Noroc că a intrat Răsdan, fotbalist care deși are undeva la 1.70 are o detentă excelentă și profită de asta. Atât, e singurul lucru bun făcut de Steaua în meciul ăsta. Cam puțin!

fotografii: Steaua TV Oficial / Fb

6 comentarii

 • E tentant să pui calitatea jocului pe seama problemelor cauzate de corona, lucru care sigur a avut un impact important, însă adevărul e că jocul suferea destul de mult și înaintea de asta. Nici nu-mi vine să mai zic de meciul ăla cu Popești…

  Pe de-o parte aici nu mai e liga a patra, să te aștepți să faci scor cu orice adversar, pe de altă parte când ai o echipă prezentată că fiind “de liga a doua” te aștepți să vezi ceva mai mult.

  Se joacă în general împotriva unor echipe care sunt clar mult mai slabe individual, însă cam toată lumea s-a prins că trebuie să joace închis cu noi. Iar noi nu prea reușim să deschidem apărările astea aglomerate, să aducem mingea în poziție de gol. Sunt probleme mari pe ultimul sfert, se pierd multe mingi aiurea, se ratează multe pase și multe preluări.

  Bine, poate nu m-am adaptat încă în anii ăștia la realitățile tehnice ale ligilor inferioare. Nu că ăia superioară ar da pe-afară de valoare.

  P.S. dacă e să le mai găsesc totuși un alibi pe lângă corona, aș menționa și eu calitatea gazonului. Părea aproape mai prost decât ăla de pe Rocar.

 • Într-adevăr, cu banii PSD, îi aveam pe Vierinha și Zlatan.
  Este șansa voastră, anul viitor, fără PSD :)) , sa luați doar de la 3 în jos

 • Pana una alta, încă va bateți cu Acandemia 2, asa cum îți place să spui.
  Promit ca nu ma supăr dacă mai stam un an B, doar sa va rupem frânele din nou pe unde va prindem :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.