web analytics
Fotbal intern

Furia fanilor rapidiști e orientată greșit. Le-o zice și Pancu!

Proiectul numit ”Academia Rapid” a părut mișto. O echipă în fotbalul mic care a umplut un stadion la meciul cu Steaua, meci care a generat o atmosferă așa cum România nu mai are în fotbal. Pancu și Niculae, alți doi fotbaliști cu meciuri în Liga 1, în iarnă au venit Maftei și Voicu, lupta pentru promovare cu Steaua părea tare de tot, cele trei meciuri pe care le-ar mai fi jucat ar fi strâns, zic eu, un număr uriaș de spectatori.

Doar că nu te poți juca cu incompetența. Iar incompetența celor care se ocupa de Academia Rapid e de film. Dincolo de faptul că au pierdut puncte pentru că au folosit un fotbalist fără drept de joc, acum au reușit să împingă clubul în groapă și să dea și câteva lopeți de pământ peste el. Decizia recentă a Tribunalului București face ca Academia să nu mai poată promova și, mai ult, sp nu poată intra în licitația pentru mărcile Rapidului deținute de falimentarul SC FC. Zice Pancu: ”E o gafă impardonabilă, nu pot fi iertate astfel de lucruri! Cei care au greșit să răspundă. Era pregătit planul B, din ce înțeleg. Ne vom numi altfel, probabil”.

Ce mă surprinde e faptul că fanii Academiei Rapid au năvălit, într-un demers halucinant, să dea vina pe alții pentru incompetența celor din clubul lor. Ca și în cazul Muscalu, atunci când acuzau Steaua că a influențat depunctarea deși realitatea era că Academia a folosit un fotbalist fără drept de joc, acum acuză Steaua că… Că nu știu! Că e ca pe vremea lui Ceaușescu, că Steaua a provocat lucrurile astea.

E amuzant, dacă n-ar fi trist. Ei își sabotează șansele, sunt clar pe lângă subiect și ratează pașii normali, regulamentari, dar sunt alții de vină. Păi? Vedeți că v-a zis Pancu cine e de vină.

Altfel, eu nu-mi doresc să dispară Academia Rapid. Și nici să nu mai aibă dreptul să promoveze. Pentru că ar dilua din interesul pentru meciurile rămase de jucat, Steaua nu ar mai avea un adversar real la promovare, n-ar fi bine pentru suporteri, spectatori și telespectatori. Dar nu te poți juca cu lucrurile astea, iar prostia celor care conduc clubul nu trebuie să fie neglijată. Deci furia voastră, fani rapidiști, e orientată greșit.

6 comentarii

  • sa mai zici ca nu e spectaculos fotbalul din spania, uite fotbal la real, faze spectacol, goluri , tot ! si tu ma iei cu paok 3-0 meci slabut !

  • Pai sa-si schimbe numele iar fanii vor stii ca de fapt echipa e tot Rapid Bucuresti. Exact ca la FCSB, acum vor tine cu FCRB 😀.

  • Vorbeam cu unu’ dintre tovarășii mei care era cu Progesu/FC Național și are o ură maximă pe Steaua. Și-mi spunea vorba aia proastă și veche cum că din cauza Stelei a dispărut Carmen…etc. Și ii spuneam că peste câțiva ani tot așa vor face și viitorii neștiutori de fotbal: vor spune că Academia Rapid s-a desființat tot din cauza Stelei și a sistemului… Se pare că nu trebuie să mai așteptăm ani că deja avem “cunoscători”…

  • Mai au vreo sansa acum sa promoveze? Se poate pune in aplicare “planul B”, dupa cum declara Pancu?? Regulamentul (din cate stiu) eu nu permite schimbarea numelui in cursul desfasurarii campionatului..

  • Astia care au impresia ca Steaua e de vina nu trbuie luati in serios si nici nu cred ca sunt majoritari sau reprezentativi. Sunt doar unii pe care atat ii duce capul.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.