web analytics
Diverse

Nu mă fură nimeni cum mă fură banca ING. Am descoperit niște comisioane mișto de tot

Domnu’ ING, te-am iertat că mi-ai pus o poprire abuzivă de vreo 1450 de lei atunci când eram în Moscova și nu aveam niciun ban cash. Te-am iertat și pentru că nu mi-ai ridicat poprirea deși am făcut imediat dovada plății către presupusa instituție la care datoram bani. Te iert și pentru că lună de lună îmi iei comisioane de 3, 5 sau 7 lei pentru activități teoretice pe care le faci legat de conturile mele. Dar cum să te iert pentru că mă furi?

Ceea ce faci tu, domnu’ ING, atunci când mă comisionezi cu 5 RON pentru orice retragere de la un ATM care nu e al tău e furt! Mai ales pentru că, domnu’ ING, faci parte din cartelul care a decis să nu afișeze pe ecranul ATM-urilor suma exactă pe care o plătesc comision atunci când scot bani. Cum să îmi iei comision de peste 1,2 euro la o retragere? Sigur, înțeleg că poți ajunge la suma asta atunci când scot 2-3000 de lei, dar tu îmi iei 5 lei când scot 40 lei de la altă bancă? Te-ai dilit?

ing fura

Un alt exemplu de șmecherie e ăla cu retragerile din străinătate, acolo unde avem sumă fixă și un procent din retragerea care se face la un curs genial: 4,55 lei pe euro!

ing fura 2

Mă dezguști, domnu’ ING! Și singurul motiv pentru care încă mai relaționăm este ăla că angajatorul îmi plătește prin tine salariul. Și faptul că tu furi mai puțin decât ceilalți nu e un motiv de laudă, să știi! 🙂

19 comentarii

 • Trebuie privita partea plina a paharului: poate mai educam marlanii nostri sa nu mai scoata tot salariu odata, sa plateasca cu cardul, sunt mall-urile pline, nici 20% nu platesc cu cardul, in tarile care au trecut de mult peste extazul oferit de apa calda este anormal sa scoti tot salariul odata, sa platesti cash, etc.

  • Corect, exista chiar o lege in acest sens, dar nu m-am obosit sa o caut. Pe mine au incercat sa ma pacaleasca cei de la resurse umane ca trebuie sa trec la banca(alta culoare, nu portocalie) cu care lucreaza firma(una mare). Le-am explicat cat am putut eu de calm ca banca la care ai salariul e pur si simplu o optiune personala, nu se percepe nici un comision – ca pe contract nu exista specificatii de genul, scrie doar ca in ziua x a lunii ai banii.

 • exemplul piraeus bank: aveam ultimii 10 lei pe card dar nu ma lasa sa ii scot pentru ca au comision la retragere si as fi putut scoate doar vreo 9 lei. dar evident ca nu poti scoate mai putin de 10 lei.

 • Cel mai bun mi s-a parut la City Bank. Dar si ING sunt ok, comparativ cu ceilalti. Sa-ti mai spun una cu BCR. Cardurile lor nu sunt (sau nu erau acum cativa ani) compatibil cu ATM-urile tuturor bancilor. Si acum cativa ani eram intr-o vacanta si-am incercat sa scot de la Banca Transilvania. Sold ZERO! Zic ca-i eroare, o fi ATM-ul stricat. Ma duc si caut altul, gasesc unul de la City sau Alpha (nu mai tin minte sigur). ZERO! Am zis ca innebunesc.

 • Exemplu concret cu BCR. M-au informat ca elimina comisioanele de retragere de la bancomatele lor (da, luau si de la bancomantele lor comision), dar pe urmatoarea pagina scria ca au introdus un nou comision, pentru interogare sold, in valoare de 4 sau 5 lei.

 • Eu sunt la ING de 4 ani, dupa ce am avut experiente HORROR cu BRD, BCR, ALPHA, si pana acum este cea mai ok, in limitele bunului simt. Normal ca toate banci fura de la clienti, ca doar asa supravietuiesc, dar ei parca fura mai putin.

  • Stiu, dar asa cum spuneam, nu ma incanta deloc sa stiu ca eu lucrez cu cei care fura mai putin. As vrea sa nu fure deloc.

 • ING e o banca olandeza, adica jidani. E scump aproape de limita bunului simt, cursul valutar e dijmuiala pe fata. Dar spre deosebire de altii, sunt o banca safe si gasesti la ei pe site destul de usor tot ce vrei sa stii. Comisioanele de retragere nu inteleg cum ti le iau daca ai la ei salariul

  • Mda, pe masura ce aud reactii imi dau seama ca ING e chiar o optiune buna, in ciuda manariilor pe care le face

   • Intotdeauna prefer sa platesc produsul “aparent” mai scump, dar care la final e mai ieftin. Pana la urma, confortul de a nu sta cu banii in sifonier si sa ajung la paranoia din cauza fricii, confortul de a pleca in Europa cu 30 de euro in buzunar, trebuie platite. Acum 25 de ani nu erau posibile. Insa in limita unui bun simt, ca daca ajung sa dau 3% din retrageri, poate ma mai gandesc.

 • raiffeisen comisioneaza interogarea soldului, voi realizati asta? vrei sa vezi cati bani ai depusi la ei (bani pe care ei ii folosesc si de care se folosesc pentru profituri) si ei iti cer bani pentru asta.

 • stati linistiti cu ingul. sa vezi furt calificat la transilvania. cateodata ma gandesc ca imi vor cere bani si pentru formularele pe care le completez atunci cand imi platesc rata la credit.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.