web analytics
Diverse

Funny business cu topul Spotify

Deși am renunțat la serviciile lor pentru că m-am abonat la YouTube Premium (cu tot cu YouTube Music), n-am șters aplicația Spotify. Și m-am trezit azi că mi-au trimis rezumatul activității mele de ascultător de muzică pe 2020. Motiv pentru care am râs. Să vă explic.

În topul artiștilor pe care i-am ascultat eu în 2020 se află Eminem, păi da bineînțeleeeees, apoi Alexandrina Hristov cu ale ei două albume pe care le ascult în mașină, ca să nu mă enervez în trafic, iar pe poziția a treia se regăsește Jerry Heil. Cine e Jerry Heil, m-ați putea întreba. Și, mai ales, cât Jerry Heil să asculți, Scutariule, de e în top?

Povestea e cam așa. Am fost prin februarie, imediat după ce am revenit de la Yakutsk, până la Lvov, în Ucraina. Pentru că mă duc destul de des acolo și pentru că aveam și un fel de treabă, să zicem. Și când mă duc la Lvov, mă duc old school. Adică cu trenul. București – Sighetul Marmației, vagon de dormit. Se ajunge dimineață în Sighet, se bea cafea, apoi se trece granița pe jos, la picior, până în orașul ucrainean Slatina. Sau Солотвино.

Acolo, pentru că urma să iau încă vreo 11 ore până la Lvov, am intrat într-un magazin de unde să îmi cumpăr cartelă cu net pentru Ucraina, să treacă timpul mai ușor. Și cum așteptam eu să îmi iau cartela la coadă, cuminte, a apărut la televizor un videoclip cu muzică ucraineană. Am reținut numele cantautoarei și am căutat-o pe Spotify de îndată ce m-am urcat în tren. La clasa 1, vagon de dormit, king baby abi regele. Am descărcat întregul album și… am adormit. Vreo 10 ore, ca popa, am dormit cu muzica lui Jerry Heil în căști, cu albumul ăla dat pe repeat.

La întoarcere, una pe care am făcut-o pe ruta Lvov – Cernăuți, am băgat din nou Jerry Heil în căști. Pentru că am dormit prima dată și nu apucasem să ascult. Alte patru ore și ceva de mers pe tren. Tot cu somn full și albumul pe repeat.

Și uite așa, deși eu am ascultat conștient cel mult zece minute din muzica aia, domnișoara Jerry Heil tronează în topul artiștilor pe care i-am frecventat în 2020 pe un onorabil loc trei. Asta deși pe motocicletă am ore bune de ascultat albume vechi BUG, înainte să se apuce să cânte pop estival. Plus domnul cantautor Game, cel care a scos ultimul album de rap al omenirii, Born 2 Rap, pe care l-am ascultat până la epuizare. Dar nu la fel de mult precum pe Jerry Heil, se pare.

3 comentarii

  • Păi cum sună Game ală, cum sună Anymen ală și cum sună Jerry Heil?
    Să întelegem că Jerry Heil are efect de Duck TV pentru tine?

  • Am primit și eu raportul de la Spotify azi: mi-a apărut în top 5 This is Ludovico Einaudi. Sunt eu ‘telectual în plm, dar tot nu știam de unde până unde a ajuns tipul în top pe lângă creații de la Atreyu, Trivium și Paraziții. Și apoi m-am lovit: am pus în mașină astă vară la un drum de 7 ore și cum copii dormeau duși, nevasta m-am amenințat să nu schimb

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.