web analytics
Opinie

Fugiți, vine Meme!

Eu eram relaxat, o treabă n-aveam, mă simțeam în largul meu și m-a pus păcatul să deschid site-urile de sport de dimineață. Și gata! S-a dus fericirea mea, m-a cuprins un val de teamă, spaimă chiar. Am simțit cu pielea se asprește pe antebrațe, cum firele de păr se ridică pe ceafă, cum strâng degetele în pumn din instinct așa cum ciulește antilopa urechile și încordează picioarele pentru sprint atunci când aude foșnet de ghepart în tufe.

Motivul pentru care mi-a fost declanșată această spaimă teribilă e dat de un anunț. Anunțul lui Meme Stoica, oficial teoretic al FCSB, cel care a fost mișcat peste măsură de evenimentele de la partida echipei lui cu celebra Backa Topola din localitate. Mișcat suficient de mult încât să ne amenințe că se întoarce, că o să fie rău și că o să muște din toți cei care nu cred în suflarea roșu-alb-galbenă cu puțin de albastru.

Promit în fața întregii suflări roș-albastre că – după ce voi învinge acest virus parșiv, cu care am meci 1 la 1 de 10 zile – mă voi reîntoarce în funcția în care am obținut cele mai mari performanțe ale unul club românesc după 1989 și voi apăra această echipă tânără, talentată și iubită de milioane de români! Copiii, m-ați convins, nu vă mai las singuri câte zile voi avea în această viață!!!

În primul rând, bună seara. În al doilea rând, sper că ieșirea lui Meme nu e cauzată de pastilele cu care se tratează de Covid-19 sau, mai rău, de Xanaxul de care singur spunea că a fost dependent. Deși once an addict, always an addict. În al treilea, mi se pare ușor trist cum Meme, la peste 50 de ani, crede că mai e actual. Crede că pe final de 2020 mai merge să facă gât pe Facebook și pe la două emisiuni moderate de prieteni și să închidă gura celor care vor să vorbească despre ceea ce s-a văzut aseară.

Iar aseară s-a văzut fix ceea ce a scris o bună parte din presă. Un meci mizerabil, cum nici la amatori nu vezi. Niște copii, cei mai mulți proveniți de la mult lăudata Academie FC FCSB, atât de slabi încât puteau fi suspectați că au fost recrutați dintre stewarzii de pe zborul cu care echipa a ajuns la Timișoara. Ne spune Meme că unul e născut în 2001, că altul e născut în 2003, că sunt debutanți în cupele europene… Wow! Păi nu lucrează el la clubul la care prețul de pornire pentru orice băiat care a dat două pase bune e de zece milioane de euro? Acum ce vrea, vrea pretenții mici? Apoi, ”debutanți în cupele europene”? Păi ăla a fost meci de cupă europeană? Ce anume a fost european, mai precis? Stadionul? Publicul? Adversarul? Că un meci derby de tipul Academica Clinceni – FC FCSB în Liga 1 aduce mult mai multă presiune decât jocul din Serbia. Fie măcar și pentru că la Liga 1 se uită niște oameni la TV, la Digi. Pe LookPlus s-au uitat 19 inși, cu tot cu familii și prietenele jucătorilor. Cum să aduci scuza asta?

Mai departe. Meme are dreptate când spune că nu înțelege cum această echipă poate genera ură. Are dreptate când spune că nu înțelege. Că nu generează ură, generează milă sau, în cazuri extreme, scârbă. Scârba față de conducere, de cei care organizează lucrurile pe acolo, de amatorii care nu sunt în stare să gestioneze o criză. Iar milă pentru că ne-am mai uitat și noi la fotbal și știm, fără să fim somități precum Meme, că Topola nu are cum să îți dea șase goluri nici dacă ești selecționata frizerilor din Apărătorii Patriei, după un weekend de nunți și botezuri, cu muncă de la 8 la 8 seara.

Așa că, domnule Meme, îți doresc mult succes în lupta împotriva virusului. E groaznic, așa e. E pervers și sperăm să trecem toți peste asta. Doar că e cam singurul lucru valid pe care l-ai spus în cele 100 de rânduri postate și preluate de presă. Restul? Doar tărâțe pentru ”suflarea” de puștani analfabeți care încă vă mai ascultă.

16 comentarii

 • S-a suparat neamtu’ Neubert pe tine, om cu suflet negru!:)
  Abia astept sa ajunga Steaua in liga 1, deja lumea a incetat sa mai inghita hahaielile de la saivan.
  Poate se pierde conceptul asta de “patron-jucator” 🙂

 • Tipul acesta amenință de 3,4 ani ca o să înceapă hegemonia fecesebista, eu cred că nu merită luat în seama, la urma urmei fostul pușcăriaș face furori doar în fața celor 42 de abonați și încă 30 de puști. PS. De când te citesc m-am amuzat copios de de comentariile acide la adresa lui Gradinescu și de fiecare dată am fost convins că exagerezi. Fiind la o locație cu acces doar la Look am constatat că te-ai purtat chiar cu mănuși, tipul e complet depășit de tot ce se întâmplă chiar sub ochii lui. Spor pe mai departe.

 • Mie mi se pare efectiv PENIBIL ce a făcut aseară FSCB… Practic, ne-au făcut de băcănie în Europa, cu 2 oameni în plus pe teren a făcut 2-2…
  Legat de așa zișii juniori, ei fac parte din lotul echipei. Duban (după un ilustru anonim care se crede comediant) e totuși portarul numărul 2 al FCSB… Ce să înțeleg de aici? Că dacă intră în grupe și se rupe Vlad în minutul 2 contra unui AC Milan, îi dă Ibra 3 hattrickuri in primele 5 minute și e ceva normal? Era timorat?
  Apărarea FSCB are cumulat vreo 250 de meciuri în liga 1… Înțeleg, nu sunt de meserie fundași centrali dar de aici până să iei 6 (de la oricine, nu de la niște anonimi care au jucat si in 9) e cale lungă…
  Din acel lot de 22 cât au ei din care au rămas 14, nu este posibil să te prezinți în asemenea manieră…

 • E bun ca scrii ghepart și ai pretenții de mare jurnalist. Ce te deosebește pe tine fata de restul jurnaliștilor care ne bombardează cu “bombe” sexy și alte știri de cct, scrise și alea cu zeci de greseli. Cât despre cea mai iubita echipa din România, da, are dreptate, FCSB este cea mai iubita echipa din România. Pentru ca FC FCSB SA este continuatoarea echipe FC Steaua București. Restul sunt doar povesti și combinații făcute in egala de măsura de cioban și generali.

  • El are o scuză că se mai întâmplă să tastezi greșit o literă, dar tu ce scuză ai?? Cum ai putut scrie “egala de măsură”?! Cât despre FC FCSB SA e continuatoarea echipei FC Gazde

 • Ahaha, stiam ca nu rezisti mult:))
  Ia-te de mana cu Radulescu..ahh, scuze, tu nu mai ai job la TV asa ca trebuie sa iti versi frustarile pe “blog”.
  Am crezut ca vacanta ti-a mai limpezit mintile, dar pula, nicio sansa.
  Mai bine spune-ne si tu cat de tari sunt Botosaniul si CSU, ca restul cretinilor.

  • Iar te-ai activat. Tot anonim? Tot fara curajul de a-ti asuma responsabilitatea? Tot dupa o tura de golit tavi la Burger King London City?

   • Imi asum orice responsabilitate!
    Ce vrei sa stii? Nume, adresa, loc de munca?
    Nu e blogul meu sa imi pun numele real, dar nu ma deranjeaza sa iti spun:)
    Mi-as dori sa pot rationaliza cu tine, dar la cat de orbit de ura esti, ma indoiesc ca se va intampla.
    Iti repet, iti citesc cu placere articolele din vacante, dar in legatura cu FCSB, deschide frate ochii!
    E doar o echipa de fotbal, get a life!

 • Salut. Eu sunt Cristi si voiam sa va spun ca MM a mai scris “Câtă ură poate genera cea mai iubită echipă de fotbal din Romania […]”.

  Asta e tot. O zi buna! :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.