web analytics
Fotbal intern

FRF, minciunile și pasatul responsabilității

Mă bucur că am avut dreptate, deși nu mai e o surpriză. Ce am scris eu azi în ProSport și pe blog e fix ceea ce s-a întâmplat la Muntenegru – România, meci în care fotbaliștii nu au avut habar de miza reală a partidei, adică de faptul că au nevoie să bată la două goluri diferență. Între timp, față de argumentele expuse în articolul meu, au mai apărut două declarații.

Ciprian Deac a zis clar, cu subiect și predicat, că nu știau de amănuntul ăsta. Moți a zis că n-a înțeles nimic din ceea ce s-a discutat în vestiar. Cât de tare? Sport.ro a obținut o declarație a team-managerului, om care aproape că ne ceartă, dar care se spală pe mâini și spune că el i-a informat pe cei din staff, că el și-a făcut treaba.

Iar partea asta cu spălatul pe mâini e continuată cu un real succes în comunicatul dat de FRF acum câteva minute. Comunicatul lung și nervos e aici, dar nu vă obosiți să-l parcurgeți. Au spus că ei au informat, că nu e așa cum scrie lumea și au pus declarații de la Contra și Stanciu în care, chipurile, cei doi spuneau că știau că trebuie să bată la 2 goluri.

Bun, dar cum rămâne cu restul?

Pe lângă declarația inventată de FRF și atribuită lui Stanciu (ok, să zicem că e reală, deși pun pariu pe 3 milioane de euro că e scrisă de la prima la ultima literă în birourile FRF, Stanciu nici nu știe), ce facem cu declarațiile fotbaliștilor menționați mai sus? Ei nu știau? Manea, Deac, Moți și Țucudean n-au auzit?

Cum facem cu ceea ce scria pe site-ul FRF în ziua meciului? Citez: ”Avem nevoie de o victorie cu 2-1 sau la diferență mai mare și ca Scoția să învingă Israel în Grupa 1”. Huh? Cu 2-1, a?

Cum facem cu schimbarea din minutul 88? Ce spune Contra în comunicat e de desene animate, cu urcarea lui Stanciu.

Cum facem cu bucuria unor fotbaliști la final? Credeți că ei mai țopăiau pe teren dacă știau că au ratat obiectivul? Nu, nu mai țopăiau. Ei au țopăit pentru că aveau impresia că a fost suficientă victoria cu 1-0.

O lavabilă mai bună și gata, avem noul FRF

Așa cum am tot scris în ultimii ani, diferențele cu adevărat importante dintre FRF-ul lui Sandu și FRF-ul lui Burleanu sunt date de imagine. Adică cei de acum se străduiesc să o vopsească mai bine, deși în miez tot o mizerie e. O gafă de o asemenea amploare ar fi trebuit asumată, nu băgată sub preș în cel mai puțin convingător mod posibil. Ar fi trebuit să se lase cu demisii și cu demiteri.

Dar nu-i cazul. Lasă, mai dăvănkilu meu de pretențioși, moștenirea a fost dezastruoasă, FCSB nu se mai califică în grupe și nu mai producem fotbaliști buni, huliganii ne-au privat de punctele de acasă cu Muntenegru, ce atâta loc 2 bun voiați? Hai, gura!

8 comentarii

  • Eu zic ca intreaga conducere FRF sa-si dea demisia iar in locul ei sa fie instalat de urgenta tandemul Lupescu-Popescu (Pompiliu, doctorul, nu Gica). Iar antrenor Lucescu :))))

    Pe bune, mi se pare non-subiect. Au dat-o de gard, asta e evident dar ma amuza reactia presei.
    E ca si cum noi doi ne facem planuri sa-l batem pe Daniel Ghita. Il suprindem la colt, ii dam repede doua dar nu-l doboram. In timp ce fugim sa nu ne prinda si sa ne dea omor, ne certam ca trebuiau date trei ca sa-l lesinam. Hai sa vedem partea pozitiva – (este si ceva pozitiv dupa meciurile astea) si sa urmarim la tragerea din 2 decembrie ce “colos de neinvins” prindem din urna 3 de s-a intamplat o asa nenorocire.

    P.S. Nu cred ca cineva a inteles cu adevarat ce inseamna competitia asta. Cauta interviul cu Harry Maguire care zicea ca le-a explicat in vestiare Southgate dar tot ce a inteles e ca trebuie sa bata pe toata lumea. :))))

  • In legatura cu victoria cu 2-1, mergea si asa daca Scotia batea la doua goluri diferenta Israel, ii lasa pe israelieni cu golaveraj 0 , iar noi aveam golaveraj 1 ca si Ungaria, dar o depaseam pt ca avem mai mute goluri marcate in deplasare .. 4 , iar ungurii nu aveau nici unul (nu se pun rezultatele cu ultima clasata din grupa).

  • pai da, Contra si Stanciu au stiut, dar au tinut-o pentru ei blat. nu i-au anuntat si pe Manea, Deac, Moti si ceilalti inutili de la nationala :))

  • Incredibil! Păi cum se face de ați ajuns tocmai voi, ziariștii care-i pupați în cur pe groparii fotbalului românesc zilnic, să-i trageți la răspundere că mint? :))))))) E de râsu’ râsului :)))) Adică tu ai pretenția de la entitatea care batjocorește cel mai mare club al României, lăsând o societate comercială a unui oier să existe ilegal, să-ți spună adevărul? Interesant este că vă ofticați doar pe subiecte care vă convin și care vă afectează direct! Adică e nasol să fii suporterul României și să vezi cum naționala e tratată cu lipsă de interes, minciună și batjocoră, nu-i așa? E, uite, într-un fel mă bucur că poate așa vedeți și voi cum e să fii în pielea unui stelist, chiar dacă vouă vă trece în două zile agonia… în timp ce noi ne chinuim de vreo 4 ani, neștiind câți vor mai urma…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.